Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Telge fastigheter om ny vd: ”Vi jobbar på det”

Publicerad: 28 oktober 2019, 11:36

Anders Börjesson och Lars Greger.

Anders Börjesson blir en tillfällig vd-lösning på Telge fastigheter efter LiseLott Nilssons avgång. ”Rekryteringen har inletts”, säger styrelseordföranden Lars Greger till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

Anders BörjessonTelge Fastigheter

Anders Börjesson blir en tillfällig vd-lösning på Telge fastigheter efter LiseLott Nilssons avgång. ”Rekryteringen har inletts”, säger styrelseordföranden Lars Greger till Fastighetsnytt.

Det var i mitten av oktober som det blev känt att LiseLott Nilsson lämnar vd-rollen på Södertäljes kommunala fastighetsbolag Telge fastigheter, en roll hon haft i tolv år.

– Det är något som har surrat i huvud länge. Jag har varit vd i 12,5 år på det här bolaget och det är läget att hitta något annat, sa hon till Fastighetsnytt då.

Börjesson en tillfällig lösning

Nu meddelar bolaget att man tillsätter Anders Börjesson som en tillfällig vd med start den 1 november.

Läs även:
LiseLott Nilsson om avgången: ”Positiv skilsmässa”

Anders Börjesson har jobbat många år i Telgekoncernen och i Telge Fastigheter, senast som strategisk projektledare.

Anders Börjesson kommenterar tillsättningen i ett pressmeddelande där han säger att han känner sig hedrad och att han tillsammans med medarbetarna ska göra sitt bästa tills dess en ordinarie vd är på plats.

Ingen ny strategi

Lars Greger (MP), styrelseordförande för Telge fastigheter, säger till Fastighetsnytt att rekryteringsprocessen av en ordinarie vd är inledd men att det är för tidigt att säga när den tros vara avslutad.

– Vi är ganska tidigt i processen och vi har ingen färdig tidplan, men vi jobbar på det. Det här är en lösning som inte syftar till att vara långvarig, säger Lars Greger.

Ska Telge fastigheter byta strategi i samband med tillsättningen av en ny vd?

– Nej, några sådana mål har vi inte satt i styrelsen, säger Lars Greger.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.