onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Talangnätverket MERC startar i Malmö: ”Vi var snabbt överens”

Publicerad: 2 oktober 2020, 14:45

Andreas Larsson ska driva den lokala gruppen och Omid Noghabai är alltjämnt MERC:s grundare och pådrivare. Foto: Croisette, Mostphotos, Stefan Jellheden

Talangnätverket MERC fortsätter att växa och expanderar nu sin verksamhet till Malmö. Satsningen leds av Andreas Larsson, transaktionsrådgivare på Croisette.

Ämnen i artikeln:

Merc

AJ


Det var bara några månader sedan MERC deklarerade att det unga och dittills Stockholmsbaserade talangnätverket startar en första filial i Göteborg.

Nu är det dags för nästa expansion. Med Andreas Larsson, transaktionsrådgivare på Croisette, i spetsen ska MERC nu etableras även i Malmö. 

Läs även: Bli ett proffs på att nätverka – lär av Omid Noghabais bästa tips

Andreas Larsson startade under förra året ett eget nätverk i den skånska huvudstaden som riktat sig till unga personer i fastighetsbranschen, men när han läste om att MERC ska spridas till Göteborg tog han kontakt med MERC:s grundare Omid Noghabai.

– Efter ett par samtal var vi snabbt överens om att vi ville starta en filial även i Malmö, säger Andreas Larsson till Fastighetsnytt.

Syftet är att skapa en plattform för unga och drivna personer i branschen som vill främja kunskapsutbyte, nya samarbeten och affärer. Rekrytering till den nya gruppen bestående av 50 talanger pågår och tanken är att första träffen äger rum strax efter årsskiftet. 

– Jag ser det som avgörande att man ska öka sin kreativitet genom att lyssna på och diskutera med andra drivna personer i branschen. Det är så man lär sig och kan utvecklas, säger Andreas Larsson.

Intresset för talangnätverket är stort och på den lista som ska ligga till grund för en första grupp om 50 personer står redan över 200 namn. Inträdeskraven är höga, den som vill vara med måste jobba med en verksamhet som nätverket i stort kan ha nytta av och dessutom vara både ung och karriärsdriven. Alla som söker eller rekommenderas intervjuas och när gruppen är skapad ska den bestå av 25 kvinnor och lika många män.

Läs även: Dystra siffror – men fortsatt efterfrågan på kärnkompetens inom fastighetsbranschen

– Ju fler kandidater vi har, desto bättre är det. Vi vill attrahera de absolut främsta talangerna, säger Andreas Larsson.

Omid Noghabai beskriver Malmöexpansionen som en milstolpe för MERC. Från att ha varit ett nätverk beroende av honom och få andra består det nu av en större organisation fördelad på tre regioner med var sin lokalt ansvarig person.

Totalt kommer MERC:s talangnätverk bestå av 400 medlemmar till årsskiftet. 

– Visionen är att ha 1 000 medlemmar inom överskådlig framtid. Det finns långt fler drivna talanger än vad vi kunnat uppskatta, säger Omid Noghabai.

Kan det bli aktuellt med en expansion norr om Stockholm också?

– Jag skulle tycka att det vore jättekul. Det vore inte alls fel om den här artikeln ledde till att någon hör av sig och vill ta den stafettpinnen och starta i norra delen av landet, säger Omid Noghabai.

 

Mer om MERC Talangnätverk

• Drivs med hjälp av ett antal stora partnerföretag: Balder, Mannheimer Swartling, Newsec, Skanska, PwC, SF Invest, Swedbank, Värderingsdata, Tenzing Fawkner Zingaropoli, Novi Real Estate, Arctic Securities och Fastighetsägarna Service. Även Fastighetsnytt är partner.

• Ett 30-tal föreläsare i form av seniora personer i branschen agerar även som mentorer i åt medlemmarna i nätverket. 

• I dag består MERC Talangnätverk av fem olika grupper med cirka 50 personer i varje, fyra av grupperna finns i Stockholms och en i Göteborg. Grupp nummer sex startas inom kort i Malmö.

• Nätverksträffarna görs på föreläsarnas hemmaplan och närvaro är obligatorisk.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev