onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Svenska Handelsfastigheter får en miljard av ägarna – och ny vd

Publicerad: 21 mars 2023, 07:21

Thomas Holm föreslås bli ny vd för Svenska Handelsfastigheter.

Svenska Handelsfastigheter får en miljard av ägarbolag och föreslås dessutom få en ny vd i Thomas Holm. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det är delägarna Fjärde AP-fonden och Kåpan Pensioner som tillskjuter en miljard kronor till Svenska Handelsfastigheter för att, som det heter, kunna "fortsätta göra förvärv och vidareutveckla bolaget i linje med fastlagd strategi".

I samband med miljardtillskottet till bolagets kassa föreslås nuvarande vice vd tillika grundare Thomas Holm efterträda Lennart Sten som vd för Svenska Handelsfastigheter från och med den 1 april. Lennart Sten fortsätter att stå till bolagets förfogande under en övergångsperiod.

Läs också: Mest pressade fastighetsbolagen: ”Kommer gå en tuff vår till mötes”

Fackliga förhandlingar inleds nu som ett resultat av detta.

– Jag är stolt över det fortsatta förtroende som våra ägare visar bolaget och mig. Vi agerar i ett intressant marknadssegment och jag ser en betydande långsiktig tillväxtpotential. Jag ser fram emot att tillsammans med alla mina duktiga kollegor ta nästa steg i vår fortsatta expansion. Vår bedömning är att det kommer att uppstå intressanta förvärvsmöjligheter i denna marknad, kommenterar Thomas Holm.

Efter beskedet om tillskottet på en miljard kronor höjde kreditinstitutet NCR Svenska Handelsfastigheters kreditbetyg till BBB-, så kallad investment grade. Enligt institutet sker höjningen mot bakgrund av att bolagets skuldsättning nu minskar och att osäkerheten kring ägarförhållandena röjts ur vägen.

Vid årsskiftet hade Svenska Handelsfastigheter, vars portfölj består av externhandelsfastigheter runt om i landet, ett fastighetsbestånd med ett marknadsvärde om cirka 15,4 miljarder kronor.

Läs också: Därför har kreditbetyg blivit en belastning: ”Allt kommer med ett pris”

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev