Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Sven-Göran Svensson lämnar Rikshem

Publicerad: 10 maj 2017, 07:01

Christofer Bernebring, Anna-Karin Eriksson och Fredrik Edlund är Rikshems nya regionchefer. Foto: Rikshem.

Rikshem kommer i sommar att genomföra en organisationsförändring, som bland annat betyder att ledningsgruppen får en ny sammansättning och att förvaltningen delas upp i tre regioner. I samband med omorganisationen lämnar förvaltningschefen Sven-Göran Svensson bolaget.

Ämnen i artikeln:

Rikshem

Rikshem kommer i sommar att genomföra en organisationsförändring, som bland annat betyder att ledningsgruppen får en ny sammansättning. I samband med omorganisationen lämnar förvaltningschefen Sven-Göran Svensson bolaget.

Syftet med omorganisationen är enligt ett pressmeddelande att “på ett tydligare sätt knyta samman utvecklingen av affären med hållbarhetsarbetet”. Bolaget ser också ett behov av ökad lokal närvaro.

– Vi gör en organisationsförändring med affärsmässighet och hållbarhet i fokus samtidigt som vi får en tydligare lokal närvaro med ännu kortare beslutsvägar. Rikshem är ett starkt företag med stor betydelse för kommunernas utveckling. Med den nya organisationen kommer vi att skapa bättre förutsättningar för att fortsätta vår tillväxtresa på ett lönsamt sätt samtidigt som vi bidrar till samhället, säger Sophia Mattsson-Linnala, vd på Rikshem.

Organisationsförändringen innebär att förvaltningsorganisationen delas upp i tre regioner: Mälardalen, norra Sverige samt södra Sverige. Det innebär att rollen som förvaltningschef, som Sven-Göran Svensson är idag, försvinner. Han kommer att gå i pension, samtidigt som de tre regioncheferna tar istället plats i ledningsgruppen: Fredrik Edlund, Christofer Bernebring och Anna-Karin Eriksson.

– Jag vill rikta ett stort tack till Sven-Göran Svensson för hans gedigna och mycket uppskattade insatser för Rikshem. Särskilt betydelsefullt var det ansvar Sven-Göran tog som tf vd under 2016 och som gav bolaget viktig kontinuitet och handlingskraft, säger Sophia Mattsson-Linnala.

Det var i mars förra året som Svensson tog över som tf vd, efter att Rikshems ägare Fjärde AP-fonden och AMF meddelat att man ville entlediga dåvarande vd:n Jan-Erik Höjvall efter en stormig vår. Bland annat genomfördes en granskning av bolaget av KPMG där man hittade “flera avvikelser”. Tidigare under våren fick bolagets dåvarande vice vd Ilija Batljan sparken, efter att styrelsen fått kännedom om att han initierat större fastighetsaffärer i eget bolag utan att informera styrelsen, något som gjort att förtroendet för honom försvunnit.

Ny ledningsgrupp
Framöver kommer ännu en person att ingå i ledningsgruppen – just nu pågår rekrytering av en chef för affärs- och hållbarhetsutveckling.

Den nya organisationen träder i kraft den 1 juni 2017. Ledningsgruppen kommer därmed att bestå av:

- Sophia Mattsson-Linnala, vd
- Hans Ragnarsson, CFO
- Catharina Kandel, tf HR-chef
- Jennie Wolmestad, kommunikationschef
- Carl Conradi, chefsjurist
- Fredrik Edlund, regionchef Mälardalen
- Christofer Bernebring, regionchef Södra Sverige
- Anna-Karin Eriksson, regionchef Norra Sverige
- Vakant, affärs- och hållbarhetsutvecklingschef

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev