Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Svårt att hitta unga med rätt kompetens

Publicerad: 15 december 2014, 15:51

Enligt en undersökning från Fastigo tycker varannan arbetsgivare i fastighetsbranschen att det är svårt att locka till sig unga akademiker med relevant arbetslivserfarenhet.


Ämnen i artikeln:

Fastigo

– I dag ställs det ofta höga krav på arbetslivserfarenhet redan på första jobbet inom fastighetsbranschen. Genom att erbjuda studenter att jobba extra med relevanta arbetsuppgifter redan under deras studier bygger vi broar mellan studenterna och arbetsmarknaden, säger Mona Finnström, vd för Fastigo.

Undersökningen bland Fastigos medlemmar visar att nästan hälften, 47 procent, tycker att det är ganska eller mycket svårt att hitta sökande med relevant arbetslivserfarenhet. Bara en procent av de svarande tycker att det är mycket lätt och femton procent anger att det är ganska lätt.

För att hjälpa medlemsföretagen hitta unga akademiker med rätt kompetens har Fastigo och en lång rad fackförbund tecknat ett nytt kollektivavtal för så kallade studentmedarbetare.

Undersökningen genomfördes under perioden 23 september–23 oktober 2014 bland 352 av Fastigos medlemsföretag. Totalt 158 företag besvarade enkäten, vilket motsvarar en svarsfrekvens på 45 procent.

Redaktionen

källa: Pressmeddelande Fastigo

Ämnen i artikeln:

Fastigo

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.