måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Svante Bengtsson blir ny vd för Fastator

Publicerad: 20 februari 2023, 18:37

Svante Bengtsson och Knut Pousette.

Styrelsen för Fastator har beslutat att utse Svante Bengtsson till ny vd. Han tar över rollen efter Knut Pousette. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetFastator

SM


Svante Bengtsson har varit del av ledningsgruppen på Fastator sedan 2016, som CFO och sedan 2019 som vice vd. Han har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm.

Svante Bengtsson har under sin tid på Fastator bland annat lett arbetet med noteringen och även försäljningen av bolagets första innehavsbolag Offentliga Hus.

– Fastator har på kort tid vuxit från ett entreprenörslett företag till ett etablerat investmentbolag. Samtidigt befinner vi oss sedan en tid tillbaka i en turbulent omvärld där varje investering kräver mer tid av ledning och styrelse för att tillvarata de möjligheter och utmaningar som uppstår. Styrelsen har arbetat med Svante under många år och hyser stort förtroende för att han är rätt person att leda bolaget framåt, kommenterar Björn Rosengren, styrelseordförande för Fastator.

Fastators nuvarande vd Knut Pousette lämnar rollen för att bli vice ordförande i Företagsparken, aktiv ledamot i Point och ordförande i Vrenen.

– Jag är tacksam för Knuts insatser som vd för Fastator och ser fram emot att ta del av resultatet från hans arbete med Företagsparken, Point och Vrenen, avslutar Björn Rosengren.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev