torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Sundin till börsen med nytt bolag

Publicerad: 6 april 2016, 15:38

Christer Sundin är styrelseordförande i Maxfast Properties. Foto: Jonas Hedqvist.

Under försommaren kommer Stockholmsbörsen att få ett nytt fastighetsbolag om allt går enligt plan. Bolaget, MaxFast Properties, förbereder nu en listning på börsens First North-lista. Diös före detta vd Christer Sundin är styrelseordförande i bolaget.

Ämnen i artikeln:

MaxFastigheterStockholmsbörsen

Under försommaren kommer Stockholmsbörsen att få ett nytt fastighetsbolag om allt går enligt plan. Bolaget, MaxFast Properties, förbereder nu en listning på börsens First North-lista. Kapitalresning kommer äga rum i maj och man siktar på notering innan i juni. Det bekräftar MaxFast Properties nya styrelseordförande, Christer Sundin, i samtal med Fastighetsnytt.

– Vi siktar på att lista bolaget före sommaren och resa 250-300 miljoner i nytt kapital i syfte att växa ytterligare, säger han.

MaxFast Properties, eller MaxFast mb AB, som bolaget fortfarande heter i väntan på att Bolagsverket ska godkänna ett namnbyte är enligt styrelseordföranden ett kassaflödesdrivet fastighetsbolag som investerar i kommersiella fastigheter i Mälardalen.

– Idag har vi elva fastigheter med ett sammanlagt fastighetsvärde på 700 miljoner kronor och vi har investeringar för ytterligare 300 miljoner på gång. Målsättningen är att bolaget ska ha ett fastighetsvärde om 1 miljard inom ett år och ytterligare 2 miljarder inom tre år, säger Christer Sundin.

Bakom bolaget står privata investerare i Gävle och Eskilstuna och Christer Sundin berättar att han blev approcherad i februari om att ta över som styrelseordförande. Man kan därmed säga att han gör comeback på börsen då han som bekant var vd för Östersundsbaserade Diös Fastigheter fram till 2014. Vd för bolaget är Robert Engwall som innan Christer Sundins tillträde var styrelseordförande. Andra befattningshavare är finanschefen Håkan Karlsson och fastighetschefen Magnus Fält.

– Bolaget grundades 2013 och har sedan dess byggt upp ett bestånd av handelsfastigheter i attraktiva handelsområden. Vi har också projekt i pipeline och kan komma att utveckla kontor i anslutning till handelsfastigheterna, säger han.

MaxFast äger enligt styrelseordföranden fastigheter i orter som Karlstad, Västerås, Eskilstuna och Norrköping.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev