lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Storebrand tar in Henrik Bastman till Stockholmskontoret

Publicerad: 15 februari 2023, 12:34

Linn Idsø Brenne, Henrik Bastman och Louise Regnell.

Storebrand asset management förstärker sitt fastighetsteam och anställer två seniora portföljförvaltare i Henrik Bastman och Linn Idsø Brenne. Samt en senior analytiker i Louise Regnell. Det skriver Storebrand i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetGenesta PropertyStorebrand Fastigheter

R

Redaktionen


Truls Nergaard, head of real estate, Storebrand, säger i en kommentar att finans- och försäkringskoncernen ser ett stort intresse för hållbara fastigheter i Norden och har därför fått ett utökat kontaktnät med internationella investerare.

Läs mer: Eva Nordström ny vd för HSB Stockholm

– Genom att förstärka teamet kan vi tillgodose en större kundkrets och en bredare marknad. Med det nya teamet på plats kommer vi också att förbättra vår kapacitet inom portföljförvaltning samt transaktioner och marknadsanalys.

Henrik Bastman kommer närmast från Genesta och blir ny portföljförvaltare för Storebrand Nordic real estate fund.

Bastman har lett Genestas transaktionsteam de senaste 7,5 åren. Dessförinnan arbetade han på JLL. Karriären inleddes på JP Morgan. En civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm finns på cv:t.

Läs mer: Hon ersätter Amanda Welander på CBRE

– Jag ser fram emot att ansluta till Storebrands starka fastighetsteam och att bidra till fortsatt tillväxt i Norden. Flera faktorer lockade mig, inte minst Storebrands ledande position inom ESG-området, säger Henrik Bastman i en kommentar.

Bastman kommer att vara baserad i Stockholm.

Storebrand Real Estate

Asset under manegement: 80 miljarder norska kronor, motsvarande 81 miljarder svenska, varav 50 procent för externa investerares räkning.
Förvaltning: 240 fastigheter i Norden som täcker alla segment (kontor, logistik, detaljhandel, hotell, bostäder och annat).

Koncernen: Norskt finans och försäkringskoncern. Består av ett holdingbolag med fyra verksamhetsområden som är organiserade i olika dotterbolag: livförsäkring, skadeförsäkring, bank och kapitalförvaltning

Linn Idsø Brenne blir ny portföljförvaltare för Storebrand Liv-portföljen i Oslo. Hon kommer närmast från Fager Stad Utvikling i Norge där hon var ansvarig för transaktioner och portföljförvaltning.

Louise Regnell blir ny senioranalytiker och kommer från Lindahl Winter där hon arbetat som analytiker. Hon har erfarenhet från Catella, Cushman & Wakefield och Handelsbanken.

Läs mer: Humlegården rekryterar nya chefer – tar från Grosvenor

Regnell har en magisterexamen i fastighets- och byggnadsförvaltning från Kungliga Tekniska Høgskolan. Louise kommer att vara baserad i Oslo.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev