Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Storägare ökar i SBB – Kvalitena lämnar

Publicerad: 13 november 2017, 14:57

Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

Foto: Vincent Palma.

Arvid Svensson Invest och Compactor Fastigheter har ökat sina innehav i Samhällsbyggnadsbolaget. Arvid Svensson har köpt på sig 26 miljoner A-aktier och har därmed över 10 procent av rösterna i bolaget vilket gör att man är näst röststarkaste ägare efter vd Ilija Batljan.


Ämnen i artikeln:

Arvid Svensson InvestSBB Fastigheter

Arvid Svensson Invest och Compactor Fastigheter har ökat sina innehav i Samhällsbyggnadsbolaget. Arvid Svensson har köpt på sig 26 miljoner A-aktier och har därmed över 10 procent av rösterna i bolaget vilket gör att man är näst röststarkaste ägare efter vd Ilija Batljan. Detta då den tidigare näst störste ägaren, Kvalitena har avtalat om att avyttra hela sitt innehav i SBB. Arvid Svenssons innehav i SBB uppgår nu till 6,3 procent av kapital och 10,4 procent av röster.

Vidare har Sven-Olof Johanssons investmentbolag Compactor Fastigheter köpt 6 miljoner A-aktier och efter det äger man 6,4 procent av kapitalet och 9,1 procent av rösterna.

Det framgår av ett pressmeddelande från Samhällsbyggnadsbolaget.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.