Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Stendörren-trio tar över rodret i Offentliga Hus

Publicerad: 9 september 2019, 12:12

Johan Bråkenhielm, Fredrik Brodin och Johan Sundell.

Styrelsen för Offentliga Hus har rekryterat en ny ledningsgrupp. Samtliga kommer närmast från logistikbolaget Stendörren.


Styrelsen för Offentliga Hus har rekryterat en ny ledningsgrupp. Samtliga kommer närmast från logistikbolaget Stendörren.

Den nya ledningsgruppen består av Fredrik Brodin som tillträder som vd efter Lars Holm, Magnus Sundell som tillträder som CFO och Johan Bråkenhielm som tillträder som transaktionsansvarig, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Fredrik Brodin, Magnus Sundell och Johan Bråkenhielm kommer närmast från motsvarande befattningar på Stendörren Fastigheter och har lett Stendörren Fastigheters resa från notering på Nasdaq First North 2014 med ett fastighetsvärde om cirka 2 miljarder kronor till ett bolag på Nasdaq Main List med ett fastighetsvärde om cirka 9 miljarder kronor och ett börsvärde om cirka 4 miljarder kronor.

– Det är sällan man får möjlighet att rekrytera tre samspelta och välmeriterade talanger samtidigt, det är en möjlighet vi ogärna missar. Vi har höga förväntningar på att det tempo som bolaget hållit fram till nu kommer att kunna fortsätta. Det är också positivt att denna grupp har varit verksam i noterad miljö, det kommer att underlätta Offentliga Hus kommande börsnotering, säger Mats Hulth, styrelseordförande i Offentliga Hus i ett pressmeddelande.

Samtliga tre tillträder sina tjänster under det första kvartalet 2020.

Offentliga Hus nuvarande vd Lars Holm kommer att vara fortsatt verksam i bolaget tills den nya ledningsgruppen har etablerat sig.

Fredrik Brodin var tidigare vd på Stendörren med ersattes i januari i år av Mikael Nicander.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.