Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Steinbüchel vd för Specialfastigheter

Publicerad: 19 september 2012, 19:26

Håkan Steinbüchel i Specialfastigheters monter på Business Arena

Fastighetsnytt träffade Håkan Steinbüchel, tidigare vd för Vasallen, som berättar att han snart kommer att träda in i den nya rollen som vd för Specialfastigheter.


Ämnen i artikeln:

VasallenBusiness ArenaHåkan SteinbüchelSpecialfastigheter

Det var i april tidigare i år som Håkan Steinbüchel efter drygt sex år som vd på Vasallen lämnade över till Leif Rytter. När Fastighetsnytt träfafde Håkan Steinbüchel under MIPIM sade han att:
“Jag har fullföljt uppdraget jag fick för 6,5 år sedan. Det känns som rätt tidpunkt att lämna. Jag har inga konkreta planer framöver men kommer att starta upp eget bolag där jag kan ställa upp på olika managementuppdrag, styrelseuppdrag, eller rådgivning. Sedan får vi se om det dyker upp något nytt operativt uppdrag.”

Nu har ett nytt operativt uppdrag dykt upp och Håkan Steinbüchel kommer från och med den första november att axla rollen som ny vd på Specialfastigheter och efterträder därmed Peter Karlström som valt att sluta för att bli vd för Henry Ståhl Fastigheter AB.

– Konsultrollen har varit i avvaktan på något nytt men det har gått väldigt fort. Det ska bli väldigt roligt att få jobba med ett stort specialinriktat företag. Skillnaden mot Vasallen är att det i mycket större omfattning handlar om förvaltning och långsiktigt ägande, säger Håkan Steinbüchel.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.