Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Stadsbyggnadsdirektören tar över rodret på Stockholmshem

Publicerad: 11 juli 2022, 07:52

Stadsbyggnadsdirektören Anette Scheibe Lorentzi blir ny vd för Stockholmshem efter Anette Sand.

Foto: Mikael Sjöberg, Bengt Alm

Anette Scheibe Lorentzi, som haft rollen som stadsbyggnadsdirektör i Stockholm sedan 2014, blir i höst ny vd för Stockholmshem när vd Anette Sand går i pension. ”Det är mycket roligt och hedrande att nu få leda Stockholmshem”, säger Anette Scheibe Lorentzi i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

StockholmshemAnette Sand

Anette Scheibe Lorentzi har tidigare varit länsöverdirektör samt landshövdingens ställföreträdare på länsstyrelsen i Stockholm. Hon har även haft vd-positioner på Kista Science Center och stiftelsen Electrum, och har också haft olika roller inom Stockholms stad.

– Bolaget levererar redan på en hög nivå så det är ett tacksamt läge att ta nya steg tillsammans med alla medarbetare och hyresgäster, säger Anette Scheibe Lorentzi, som tillträder den nya tjänsten den 3 oktober.

Björn Ljung (L) ordförande för Stockholmshem.

Foto: Björn Dalin

Scheibe Lorentzi har kompetens inom stadens verksamhet, byggprocessen och branschen, enligt ordförande Björn Ljung (L). 

– Hon kommer att kunna utveckla ett redan gediget företag ytterligare. Vi tackar samtidigt Anette Sand för fyra år av stort engagemang och framgångsrikt förbättringsarbete, kommenterar han.

Läs även: Så ska Stockholms stad lösa elbilsfrågan

Anette Sand, som varit vd på Stockholmshem sedan 2018, går i pension vid årsskiftet.

– Vi har samarbetat ofta i våra nuvarande roller och i Anette får Stockholmshem en ny vd som redan känner till mycket om vår verksamhet och har stor branschkunskap, kommenterar hon.

Veronika Åström

Reporter

veronika.astrom@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

StockholmshemAnette Sand

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.