Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Skirner köper fastighet och rekryterar

Publicerad: 18 juni 2019, 12:08

Foto: Lars Nybom

Skirner förvärvar fastigheten Humlegårdsmästaren 3, belägen på Sturegatan 32 i Stockholm. Bolaget meddelar även att man rekryterar Corems Håkan Engstam till ny vd i fastighetsrörelsen.


Ämnen i artikeln:

SkirnerCorem Property Group

Skirner förvärvar fastigheten Humlegårdsmästaren 3, som är belägen på Sturegatan 32 i Stockholm. Bolaget meddelar även att man rekryterar Corems Håkan Engstam till ny vd i fastighetsrörelsen.

Skirner köper fastigheten från Teknikarbetsgivarna Fastighets Holding AB. Fastighetens uthyrningsbara area uppgår till cirka 3 000 kvadratmeter varav lokaler utgör 2 100 kvadratmeter och bostäder 900 kvadratmeter.

Fastigheten uppfördes 1877 och påbyggdes 1912 och omfattar butiker, garage, bostäder samt kontor i attraktivt hörnläge med utsikt över Humlegården. Fastigheten består av sju våningsplan samt källare och är idag full uthyrd. Tillträde till fastigheten sker i september.

– Vi är glada över att få förvärva denna attraktiva kontorsfastighet med inslag av bostäder i ett läge med stark efterfrågan och med goda utvecklingsmöjligheter säger Skirners vd Johan Nordström enligt ett pressmeddelande.

Skirner, som ägs av familjen Nordström, har för avsikt att successivt öka sitt fastighetsinnehav de kommande åren och har därför rekryterat Håkan Engstam, som för närvarande är vice vd i Corem Property Group, till ny vd för fastighetsrörelsen.

– Med Håkan Engstam får vi en erkänt kompetent och erfaren branschman. Med bakgrund inom analys, transaktion och med ledande befattningar i noterad miljö kommer Håkan addera värdefull kompetens till vår fastighetsverksamhet säger Johan Nordström.

Håkan Engstam tillträder sin nya post den 16 september.

Advokatfirman Westermark Anjou biträdde Skirner i transaktionen. Säljarens rådgivare var Cushman & Wakefield och advokatfirman DLA Piper.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

SkirnerCorem Property Group

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.