fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Skanska gör om i ledningen – Gunnar Hagman lämnar som Sverigechef

Publicerad: 20 december 2022, 08:18

Gunnar Hagman slutar som vd för Skanska Sverige till årsskiftet.

Foto: Fotograf Emelie Asplund

Skanska fortsätter att göra om i ledningen. Gunnar Hagman, vd för Skanska Sverige, lämnar sin post vid årsskiftet. Efterträder gör Magnus Persson, som idag har ansvaret för byggverksamheten i Sverige. Även Bokloks Jonas Spangenberg byts ut.

Ämnen i artikeln:

Skanska

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


För några veckor sedan stod det klart att Norgechefen Ståle Röd skulle ta över tunga befattningar i Skanskas koncernledning. Nu kommer ytterligare förändringar i toppen.

Läs även: Skanska investerar 780 miljoner i danskt bostadsprojekt

Det är Magnus Persson som efterträder Gunnar Hagman som Business Unit President Skanska Sverige och Lars Jonson tar över efter Jonas Spangenberg ny som Business Unit President för Boklok.

– Vi har en tydlig strategi och kommersiell inriktning. Vi ska fortsätta att stärka lönsamheten inom byggverksamheten och vara en ledande bostadsutvecklare på våra marknader. Magnus har lång erfarenhet som meriterad, framgångsrik ledare inom vår byggverksamhet, och Lars har en bred erfarenhet av att ansvara för byggverksamhet, bostadsutveckling och affärsutveckling. Båda dessa ledare har ett tydligt fokus på att ytterligare stärka vår leverans och vässa vårt erbjudande, för att möta morgondagens kunders behov. Jag ser fram emot att arbeta nära dessa respekterade ledare, säger Anders Danielsson, vd och koncernchef i Skanska i ett pressmeddelande.

Läs även: Här är morgondagens talanger i fastighetsbranschen – hela listan 2022

Gunnar Hagman har varit vd för Skanska Sverige sedan 2016. Innan dess hade han jobbat inom företaget i 23 år.

Magnus Persson är idag Executive Vice President i Skanska Sverige med ansvar för byggverksamheten.

Gunnar Hagman och Lars Jonson lämnar sina tjänster den 31 december.

­– Det är med stor förväntan jag kliver in i min nya roll. Jag ser möjligheter för att skapa större värde för våra kunder i omställningen till en mer hållbart byggd miljö. Med fokus på ökad produktivitet och långsiktiga strategiska partnerskap är jag övertygad om att vi kommer att leverera fina ekonomiska resultat och hjälpa våra kunder att nå framgång, säger Magnus Persson, ny Business Unit President Skanska Sverige.

Lars Jonson är idag Chief Operating Officer och Affärsutvecklingsdirektör i Skanska Sverige. Magnus och Lars kommer att rapportera till Anders Danielsson.

– Jag ser fram emot att bli en del av BoKlok som bidrar till att hållbart boende blir en verklighet för de många människorna. Efter att ha ansvarat för bygg- och bostadsutveckling på den svenska marknaden under flera år är jag glad att få leda BoKlok-teamet. För mig har hållbar utveckling, effektivitet och prestanda alltid varit kärnan i vårt arbete, och detta är i linje med BoKloks fokus att bygga väldesignade, hållbara, högkvalitativa bostäder till ett konkurrenskraftigt pris på marknaden, säger Lars Jonson.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev