Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Sju myndigheter lämnar Stockholm

Publicerad: 30 augusti 2017, 09:22

I syfte att få en bättre spridning på de statliga myndigheterna har regeringen beslutat att omlokalisera sju av dem från Stockholms län till andra orter runt om i landet.


Ämnen i artikeln:

RegeringenStefan Löfven

För att få en bättre spridning på de statliga myndigheterna har regeringen beslutat att omlokalisera sju av dem från Stockholms län till andra orter runt om i landet.

Syftet med beslutet är att öka den statliga närvaron i andra delar av landet än huvudstaden.

– Det vi presenterar i dag är det mest omfattande beslut om omlokalisering av statliga myndigheter som fattats på över ett decennium. Vi måste se till att ta vara på kompetensen i hela vårt land, inte bara i våra storstäder, säger statsminister Stefan Löfven i ett pressmeddelande.

De myndigheter som berörs är Strålsäkerhetsmyndigheten som flyttar till Katrineholm, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor till Växjö, Polarforskningssekretariatet till Luleå, Myndigheten för kulturanalys till Göteborg, Svenska ESF-rådet till Gävle, Universitets- och högskolerådet till Visby och Tillväxtverket till Östersund.

– Ingen ska tvivla på att regeringen menar allvar med att Sverige ska hålla ihop. Vi är inte heller färdiga. Vi kommer framöver att fatta fler beslut om omlokaliseringar av statliga myndigheter och fortsätta leverera på det löfte vi gett: människor och landsändar ska inte känna sig övergivna av staten, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Totalt berörs 400 medarbetare på de olika myndigheterna. Det statliga fackförbundet, ST, är kritiska till flyttarna.

– Det som regeringen gör idag ger inte fler jobb i landet. Det innebär inte ökad och förbättrad service som vi skulle behöva se. Det här är att flytta jobb, säger Britta Lejon, ST:s ordförande till SVT Nyheter.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

RegeringenStefan Löfven

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News