Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

SBB värvar byggchef från NCC

Publicerad: 26 november 2021, 09:10

Mattias Monbäck blir ny byggchef på SBB.

Foto: SBB

SBB har rekryterat Mattias Monbäck som byggchef med ansvar för projektgenomförande. Närmast kommer han från NCC.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterNCC

Mattias Monbäck kommer att ansvara och fokusera på genomförande, kvalitet och hållbarhet i projekten. Mattias är utbildad högskoleingenjör i byggteknik vid Uppsala universitet och kommer närmast från NCC där han bland annat arbetat som avdelningschef inom NCC Building Sverige. 

Läs även: Ilija Batljan om senaste giren i SBB:s köpoffensiv

– SBB är Europas största fastighetsutvecklare med 3 114 lägenheter i pågående produktion och 14 023 lägenheter i projektutveckling. Vi stärker nu upp organisationen ytterligare avseende projektgenomförandet och inrättar en ny roll som byggchef, för att öka takten ytterligare, säger Erik Hävermark, chef för projektutveckling inom SBB, i ett pressmeddelande.

Mattias Monbäck tillträder sin nya roll under första kvartalet 2022.

– Jag ser verkligen fram emot att ansluta till SBBs: starka projektutvecklingsteam och bidra till bolagets fortsatt starka tillväxt. SBB är för mig ett spännande bolag med en stark och trygg affärsmodell och är en långsiktig aktör på den nordiska fastighetsmarknaden. Jag ser verkligen fram emot att lära känna organisationen och alla nya kollegor på SBB, säger han.

Anders Siljevall

Reporter

anders.siljevall@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterNCC

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.