Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

SBAB byter chefekonom

Publicerad: 20 april 2012, 06:41

Tor Borg tar över som ny chefekonom efter Tomas Pousette

Tor Borg tar över rollen som chefekonom på SBAB efter Tomas Pousette.


Ämnen i artikeln:

Tomas PousetteTor BorgSBAB

Tomas Pousette, SBAB:s chefekonom, gjorde sin sista arbetsdag under torsdagen och berättar för Fastighetsnytt att han i fortsättningen ska ägna sig åt konsultverksamhet i egen regi. Tor Borg kommer att ta över rollen som chefekonom på SBAB.

Tomas Pousette har varit på SBAB sedan 2003 och som chefsekonom från 2007. Han har tidigare bland annat arbetat på konsultföretaget ECON, Nordea, Föreningsbanken, Riksbanken och Konjunkturinstitutet.
– Nio år är en ganska lång period och det ska bli spännande att pröva något annat. Jag tänker använda den kunskap jag byggt upp och fortsätta med konsultverksamhet på de områden jag kan bra som bostadsmarknaden, räntor, fastigheter och så vidare, säger Tomas Pousette.

Ny chefekonom blir Tor Borg som arbetat på SBAB sedan 2007 med ränteanalyser. Tor Borg var innan SBAB på Folksams kapitalförvaltning i nästan nio år. Tidigare har han även arbetat på Riksbanken.
– Det har varit kul och lärorikt att arbeta med Tomas och jag tar som sagt över som chefekonom nu när han övergår till konsultverksamhet. Officiellt tillträder jag den första juni men jag kommer att fungera som chefekonom fram till dess, säger Tor Borg.

Framöver kommer det ekonomiska sekretariatet på SBAB, som tidigare i princip bestod av Tomas Pousette och Tor Borg, att utökas till tre personer.
– Vi har redan anställt Maria Malmqvist som ska arbeta med privatekonomiska analyser, sedan tittar vi efter en efterträdare till mig, säger Tor Borg.

Mattias Fröjd

Ämnen i artikeln:

Tomas PousetteTor BorgSBAB

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.