Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Samhällsbyggarna på jakt efter ny vd

Publicerad: 18 mars 2020, 14:33

Sara Haasmark lämnar snart Samhällsbyggarna för att bli hållbarhetschef på Ica Fastigheter.

Foto: Samhällsbyggarna

Sara Haasmark lämnar sitt uppdrag som vd för Samhällsbyggarna vid månadsskiftet. Nu söker föreningen efter en ersättare som kan locka nya medlemmar.


Ämnen i artikeln:

SamhällsbyggarnaSara Haasmark

Det var i januari som Sara Haasmark meddelade att hon slutar som vd på Samhällsbyggarna för ett nytt jobb som hållbarhetsansvarig på Ica Fastigheter. 

Läs även: Haasmark slutar – går till Ica Fastigheter 

Trots att rekryteringen inleddes direkt har Samhällsbyggarna ännu inte hittad någon ersättare. 

Vi behöver förändra vår roll och vårt arbetssätt.

”Vi söker dig som brinner för samhällsbyggandet och som gillar utmaningar. Du drivs av utveckling och förändringsarbete och har lätt för att skapa förtroende i din omgivning”, står det i platsannonsen.

Dubbelt uppdrag

Enligt Samhällsbyggarnas ordförande Dag Björklund behöver föreningen en person som är genuint intresserad av samhällsbyggnadsfrågor och som har förståelse för både de enskilda professionerna och branschen som helhet. 

– Exakt vilket bakgrund man har är mindre viktigt. Man måste vara intresserad och ha kunskap om hur vi kan utveckla vår plattform och föreningens arbete, säger han.

Föreningen Samhällsbyggarna har mycket att jobba med. Enligt Dag Björklund behöver föreningen hitta ett sätt att arbeta som ger fler medlemmar och ökar förmågan att påverka branschen som helhet. 

– Den gamla föreningsstrukturen är inte så framgångsrik i dag. Det finns så många andra sätt att ha utbyten. Vi behöver förändra vår roll och vårt arbetssätt. 

Dag Björklund som han ser ut på Linkedin.

Samhällsbyggarnas syfte är att bidrar med den senaste kunskapen som påverkar framtidens samhällsutveckling. Den branschöverskridande och ideella föreningen har i dag 3 600 medlemmar.

– Vi vill vara en plattform som hjälper alla professionella att utveckla sig inom sina respektive områden, och samtidigt utgöra ett kitt mellan de olika professionerna, säger Dag Björklund. 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.