torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Rutger Arnhult ny vd för Corem

Publicerad: 2 maj 2023, 08:33

Rutger Arnhult.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Styrelsen i Corem Property Group har utsett Rutger Arnhult till ny vd för bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetCorem Property Group

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Han tillträder sin nya roll den 16 juni 2023 och ersätter Eva Landén som blir vice vd.

– Med Rutger får vi in flera duktiga personer i ledningen, tillsammans med Eva (Landén) kan de bilda ett bra team, säger Patrik Essehorn, styrelseordförande för Corem till Fastighetsnytt.

Eva Landén tar ett steg tillbaka till den position – vice vd – som hon hade mellan 2008 till 2011. Rutger Arnhult själv gör comeback som vd – en position han lämnade för snart tio år sedan. Patrik Essehorn uppger vidare att Arnhults och Corems fortsatta fokus framåt kommer att vara att amortera skuld och få bolaget på rätt köl igen.

Corem skriver i pressmeddelandet att vd-utnämningen av Arnhult, som lämnade motsvarande roll på Castellum i december förra året, "återspeglar ett fortsatt fokus på att stärka balansräkningen genom fortsätta avyttringar som möjliggör minskad skuldsättning."

– Corem har framgångsrikt navigerat genom svåra marknadsförhållanden under det senaste året genom avyttringar och skuldamortering som möjliggjort stärkt balansräkning samtidigt som bolaget upprätthållit en fortsatt stabil kärnaffär. Rutger Arnhults uppdrag är att fortsätta prioritera insatser för att möjliggöra långsiktigt uthållig finansiering och samtidigt stärka bolagets kommersiella fokus. Genom hans branschkännedom och affärssinne skapas en ännu starkare ledning som är väl lämpad för att positionera Corem för framtiden, kommenterar Patrik Essehorn, styrelseordförande för Corem.

Läs också: Lista: De bytte jobb i mars

Rutger Arnhult själv lämnar också en kommentar i pressmeddelandet:

– Jag har ett långsiktigt åtagande till Corem och ser fram emot att tillträda i vd-rollen och förstärka bolagets position som en ledande aktör inom kommersiella fastigheter. Mitt fulla fokus kommer vara att säkerställa att Corem är väl positionerat för att fortsätta hantera utmanande marknadsförhållanden och tillvarata möjligheter i takt med att marknadsförutsättningarna förbättras, säger han.

Arnhult kommer att kvarstå i Corems styrelse.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev