Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Rosenblad nu ny vd för SBF Bostad – som ska växa med B-aktier

Publicerad: 20 april 2022, 14:41

Ex-vd:n Johan Grevelius (till väster) blir ny ordförande i SBF Bostads styrelse. Carl Adam Rosenblab tar över som vd.

Styrelsen för SBF Bostad har under onsdagen formellt utsett Carl Adam Rosenblad som ny vd efter Johan Grevelius. Grevelius har i sin tur valts till styrelsens ordförande, detta enligt bolagets stämmokommuniké.


Ämnen i artikeln:

SBF BostadSvepet

Enligt tidigare offentliggöranden har SBF Bostads styrelse på ett konstituerande styrelsemöte, efter årsstämman, utsett Carl Adam Rosenblad att efterträda Johan Grevelius som vd för SBF Bostad.  

Johan Grevelius har valts till styrelsens ordförande.

Carl Adam Rosenblad, vd även i SBF Fonder (före detta SBF Management) ser fram emot att utveckla bolaget vidare och att utöka portföljen av hyresfastigheter, säger han enligt kommunikén. 

Under 2021 inbringade genomförda nyemissioner för SBF Bostad drygt 460 miljoner kronor. Det resta kapitalet har i sin helhet investerats i nya fastighetsbestånd och i dag uppgår fastighetsvärdet i SBF Bostad till cirka 3,6 miljarder kronor. 

Läs mer: SBF Bostad köper fastigheter för 650 miljoner 

Årsstämman beslutade vidare att fastställa resultaträkningen och balansräkningen för bolaget samt att vinstutdelning om 350 kronor lämnas per aktie av serie A och att kvarvarande medel skall balanseras i ny räkning. 

– Vår målsättning är att fortsätta ta in nytt kapital och utöka fastighetsbeståndet på väl valda tillväxtorter i Sverige. Som ett led i bolagets utveckling, har nytt aktieslag av serie B införts och den första nyemissionen pågår med teckningstid till och med den 22 april 2022. Den nya aktien av serie B ökar flexibiliteten för våra investerare som har möjligheten till årlig inlösen från och med 2024. Ägare av aktier av serie A kommer att erbjudas möjlighet till omvandling till aktier av serie B, eller inlösen, under 2023, kommenterar Carl Adam Rosenblad.

Den nya B-aktien kommer att handlas under kortnamnet SBFBO B, med första beräknade handelsdag den 24 maj 2022. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

SBF BostadSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.