Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Rockad i Catella – Fonovich lämnar bolaget

Publicerad: 16 mars 2022, 07:05

Robert Fonovich har varit affärsrådgivare på Catella sedan 2015. Nu lämnar han bolaget.

Foto: Catella

Efter sju års ledning av Catella corporate finance Sverige har bolagets vd Robert Fonovich valt att lämna bolaget. Jacob Bruzelius, head of debt advisory, tar tillfälligt över positionen som vd. Det skriver Catella i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Catella

Robert Fonovich har sedan 2015 lett och utvecklat Catella i Sverige till att bli en marknadsledande rådgivare inom corporate finance, skriver bolaget. Under 2021 gjorde verksamheten sitt bästa rörelseresultat genom tiderna. 

– Det är tråkigt att Robert nu lämnar men samtidigt är det en naturlig del av företagets förnyelse och ger oss också nya möjligheter att fortsatt utveckla vårt erbjudande på den svenska marknaden, kommenterar Christoffer Abramson, vd och koncerchef på Catella. 

Läs mer: Han lämnar Rikshem för Catella  

Robert Fonovich kommer att lämna under våren och fram till dess att en ny vd rekryteras kommer Jacob Bruzelius, head of aebt advisory att leda Catella corporate finance Sverige. Bruzelius har varit en del av Catella corporate finance sedan 2020 – han kom då från Rikshem. 

– Efter sju intensiva och roliga år i Catella är det nu dags att lämna stafettpinnen vidare. Corporate Finance har en stark ställning på den svenska marknaden och är väl positionerat för att fortsätta utveckla sitt starka kunderbjudande. Jag vill uttrycka mitt varma tack till alla uppskattade kolleger för deras starka engagemang internt och med kunder, säger Robert Fonovich. 

Även Carl Wingmark, i dag head of property advisory Stockholm, kommer att flytta från corporate finance för att utveckla ett nytt fastighetsfonderbjudande från Catella riktat till den skandinaviska marknaden. 

Catella property fund Investment kommer initialt att tillhandahålla en logistikfond riktat till institutionella investerare och en systematisk fastighetsaktiefond (UCITS) för både institutionella investerare och privatpersoner. Fonderna kommer att vara en del av Catella property investment management och förväntas lanseras innan sommaren. 

Catella meddelar även att Jesper Greitz, Lars Staffansson och Sophia Ångström blir nya juniora partners inom corporate finance Sverige. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Catella

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.