Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Rikshem rekryterar till ledningsgruppen och omorganiserar

Publicerad: 30 juni 2014, 02:15

Rikshem rekryterar tre nya personer till ledningsgruppen och omorganiserar samtidigt bolaget. I syfte att öka den lokala närvaron på några av sina tillväxtorter utser man chefer på dessa orter, chefer som kommer att ansvara för bolagets verksamhet på orterna.

Ämnen i artikeln:

Jan-Erik HöjvallRikshem

– Rikshem har vuxit från 0 till 22 miljarder kronor i fastighetsvärde på fyra år och vi fortsätter växa. Vi måste anpassa oss till det och den nya organisationen och den nya ledningsgruppen är ett led i det, säger vd Jan-Erik Höjvall i samtal med Fastighetsnytt.

Vidare berättar han att Rikshem från början hade mandat att växa till 25 miljarder kronor men att man kan bli ännu större med den nya organisationen.

Rikshems nya organisation träder i kraft 1 september och då tillträder även Hans Ragnarsson, Jan-Erik Höjvalls parhäst från tiden på Akelius, som ekonomichef. Han ersätter Eva-Lotta Stridh som lämnar bolaget.

Tre nya i ledningsgruppen
Bolaget meddelade nyligen att man avser bygga 2 500 bostäder på tillväxtorter i Sverige och enligt Jan-Erik Höjvall har man identifierat 55 tillväxtkommuner. Rikshem är i dagsläget verksamt på ett 20-tal orter och äger cirka 20 000 hyresrätter.

Sofia Ljungdahl, som närmast kommer ifrån Peab och JM, kommer i samband med omorganisationen att tillträda som chef för bolagets affärsområde Projekt- och brf-utveckling. Hon kommer, liksom Hans Ragnarsson, att ingå i Rikshems ledningsgrupp och det kommer även Rebecca Stålnacke, som utses till HR-chef, att göra. Sedan tidigare sitter Jan-Erik Höjvall, vice vd Ilija Batljan och förvaltningschef Sven-Göran Svensson i ledningsgruppen.

Affärsområdet Affärsutveckling, som leds av Ilija Batljan, kommer att få tre nya enheter, Finans och värdering som leds av Jakob Bruzelius, Transaktioner som leds av Oscar Lekander och Plan- och fastighetsutveckling som leds av Krister Karlsson.

Erik Hävermark har utsetts till chef för projektutveckling och Karl Johansson blir chef för brf-utveckling.

Enligt vd Jan-Erik Höjvall kommer Rikshem inte att behöva nytt kapital i samband med omorganisationen.

– Vi har kapital så det räcker, vi har nästan för mycket kapital, säger han.

De tillväxtorter man utser chefer för är enligt Jan-Erik Höjvall de orter bolaget ser som nyckelorter. Dessa är Uppsala där Rikshems chef blir Malin Söderman, Helsingborg med Ola Svensson som ansvarig, Sigtuna med Peter Olausson som ansvarig, Västerås med Ridger Nylund som ansvarig, Södertälje med Henrik Nordlund som ansvarig och Norrköping. Ingen chef har utsetts för Rikshems verksamhet i Norrköping.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev