fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Rikshem om vd-rekryteringen: “Får ta den tid det tar”

Publicerad: 22 oktober 2019, 05:49

Bo Magnusson, Sophia Mattsson-Linnala och Per Uhlén. Foto: Rikshem

I väntan på en permanent lösning efter Sophia Mattsson-Linnalas avgång har Rikshem tillsatt Per Uhlén som tillfällig vd. Bo Magnusson, Rikshems styrelseordförande, säger till Fastighetsnytt strategin för bolaget ligger fast.

Ämnen i artikeln:

Per UhlénRikshem

I väntan på en permanent lösning efter Sophia Mattsson-Linnalas avgång har Rikshem tillsatt Per Uhlén som tillfällig vd. Bo Magnusson, Rikshems styrelseordförande, säger till Fastighetsnytt strategin för bolaget ligger fast.

Det var tidigare i veckan som Rikshem kommunicerade att bolaget hittat en tillfällig vd i 71-åriga styrelseledamoten Per Uhlén – som ska ersätta Sophia Mattsson-Linnala som lämnar vd-rollen den 31 oktober.

Läs även: “Jag ska börja med att ta det lite lugnt och sedan får vi se”

Bo Magnusson, styrelseordförande i Rikshem, säger i en mejlintervju med Fastighetsnytt att jakten på en ordinarie vd går enligt plan.

När ska en permanent vd vara tillsatt?

– Rekryteringsprocessen pågår enligt plan och det är en process som måste få ta den tid den tar, så vi har inget bestämt datum för detta. Nu har vi också en mycket bra tf vd i Per Uhlén som har både kunskap om branschen och erfarenhet av Rikshem vilket gör att bolaget kan hålla uppe tempot, säger Bo Magnusson.

Tar ni fram en ny strategi inför vd-bytet?

– Rikshems strategi ligger fast. Bolaget har en stabil grund och arbetet med större fokus på förvaltning, områdesutveckling och ökad investeringsverksamhet kommer att fortsätta. Rikshem kommer också att arbeta aktivare med hela investerings­verksamheten, vilket framförallt handlar om att utveckla den stora potential som finns i den egna portföljen, tex förädling, egenutvecklade projekt och renoveringar.

Har ni några särskilda preferenser när det gäller bakgrund för en ny vd?

– En ny vd behöver ha bred fastighetsbakgrund med konkret affärserfarenhet och -kompetens samt ett affärsdrivet ledarskap. Samtidigt behöver personen kunna fortsätta arbetet med det som utvecklats väl i bolaget , så som förvaltningskvaliteten, säger Bo Magnusson till Fastighetsnytt.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev