Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag06.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Rekrytering

Rikshem: Ny vd redan klar?

Publicerad: 3 Mars 2016, 14:51

Foto: Rikshem

En ny vd i Rikshem kommer att utses redan under nästa vecka i samband med bolagets årsstämma. Det meddelar Fjärde AP-fondens vd Mats Andersson och AMF:s vice vd Peder Hasslev i ett mail som är adresserat till intressenter i Rikshem och som Fastighetsnytt tagit del av.


Ämnen i artikeln:

Fjärde AP-fondenRikshemAMF

Som Fastighetsnytt rapporterade tidigare på torsdagen kommer nuvarande vd Jan-Erik Höjvall att få lämna bolaget senast i samband med årsstämman som hålls fredagen 11 mars. Att man så tidigt går ut med att en ny vd kommer att utses nästa vecka kan indikera att man redan har gjort klart med personen ifråga.

I sitt mail skriver Andersson och Hasslev:

”Som framgått av pressmeddelandet daterat den 3 mars kommer det att ske förändringar i ledningen för Rikshem. En ny vd och styrelse kommer att utses under nästa vecka i samband med årsstämman i bolaget. Överlämning till ny vd och styrelse kommer självklart inte att påverka förvaltningen av våra fastigheter, pågående projekt eller affärer.”

Mared lämnar också

Även styrelseordföranden Mats Mared kommer att lämna bolaget, vilket han meddelar i ett separat mail. Där skriver Mared att han avgår senast i samband med bolagsstämman och orsaken är ägarnas beslut att entlediga Jan-Erik Höjvall från vd-posten.

“Efter att på drygt fem år tillsammans med VD och hans högt kvalificerade medarbetare skapat ett bolag på över 30 miljarder som under de åren givit en avkastning på insatt kapital på i snitt 24% per år och därigenom ökat pensionärernas och försäkringstagarnas pensionskapital med 6 Mdr vill jag härmed meddela att jag lämnar Rikshems styrelse.

Bolagets ägare, AMF och AP4, har idag i separata pressmeddelanden kungjort att den framgångsrike VDn, en av branschens skickligaste enligt min och många andras mening, inte längre är rätt person att leda bolaget in i framtiden.

Därför avser jag att senast i samband med nästa veckas bolagsstämma meddela Bolagsverket att jag ställer min plats till förfogande och avgår,” skriver Mats Mared.

Ägarna hade redan tidigare på torsdagen meddelat att en ny styrelse skulle utses och att Mared skulle få sitta kvar måste anses föga sannolikt.

Fastighetsnytt ställer Peder Hasslev frågan huruvida Mats Mared skulle fått sitta kvar på ordförandeposten.

– Det hade varit en fråga för stämman den 11 mars att ta ställning till. I och med att Mats nu inte längre står till förfogande, är den frågan avgjord, svarar han.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Fjärde AP-fondenRikshemAMF

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.