Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Riksbyggens bostadspolitiska expert nu på plats

Publicerad: 2 mars 2020, 07:47

Johanna Ode.

Foto: Kristian Pohl

Riksbyggen har nu fått sin nya bostadspolitiska expert på plats. Att jobba med bostäder för unga blir en prioriterad fråga.


Ämnen i artikeln:

RiksbyggenBostadsrätterHyresrätter

Från och med måndag 2 mars är Johanna Ode på plats som ny bostadspolitisk expert och verksamhetsutvecklare med fokus på att utveckla Riksbyggens kvalitetskrav i förhållande till nya byggregler, skriver Riksbyggen i ett pressmeddelande. 

– Riksbyggen har under flera år arbetat med att underlätta ungdomars inträde på bostadsmarknaden. Jag ser ett stort behov av att fortsätta det arbetet. Att unga kan flytta hemifrån och ha en fast punkt i form av en egen bostad är en grundläggande livskvalitet för den enskilda individen och en framgångsfaktor för Sveriges utveckling när det gäller att matcha individer med utbildnings- respektive arbetstillfällen, säger Johanna Ode i en kommentar.

Läs även: Johanna Frelin ny vd för Riksbyggen

Johanna kommer närmast från jobbet som kanslichef i Kommittén för modernare byggregler. Tidigare har hon bland annat varit internationellt ansvarig på Sveriges Allmännytta och ordförande för Housing Europes bygg- och energikommitté. Hon har också erfarenhet från Regeringskansliet, Naturvårdsverket samt kommunal verksamhet och är i grunden utbildad statsvetare.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.