Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Reinfeldt tar plats i bostadsbolagets styrelse

Publicerad: 8 mars 2021, 07:29

Foto: Heimstaden

Den tidigare moderata statsministern Fredrik Reinfeldt tar plats i Heimstadens styrelse. Han får sällskap av styrelseproffset Vibeke Krag.


Ämnen i artikeln:

HeimstadenFredrik Reinfeldt

I och med utnämningen återförenas Reinfeldt med sin före detta statssekreterare Kent Persson, som är samhällspolitisk chef på bolaget. 

Sedan han lämnade politiken efter valet 2014 har Fredrik Reinfeldt bland annat skrivit en bok om amerikansk politik, varit styrelseledamot i Extractive Industries Transparency Initiative samt varit rådgivare åt Bank of America Merrill Lynch. Just nu är han även styrelseordförande för Centrum för AMP och som rådgivare för Nordic Capital.

Läs även: Business Arena Stockholm är i gång - Fredrik Reinfeldt inledningstalade

– Heimstadens starka tillväxt kombinerat med bolagets tydliga värderingar om Care, Dare och Share gör det här till en unik möjlighet att positivt påverka Sveriges och Europas fortsatta utveckling för hållbara bostäder. Med sitt livslånga ägarperspektiv på fastigheter och hängivenhet till social hållbarhet är det med stora förväntningar och entusiasm som jag kommer engagera mig i bolagets framtida utveckling, säger Fredrik Reinfeldt i ett pressmeddelande. 

Vibeke Krag är ett styrelseproffs och har bland annat erfarenhet av vd- och styrelseuppdrag i stora bolag inom finans, försäkring och energi, såsom Codan A/S, Gjensidige Forsikring ASA, Nykredit A/S och det danska konkurrensverket.

– Jag ser mycket fram emot att ansluta till styrelsen. Med ambitioner om att växa ännu mera är Heimstaden förmodligen det mest spännande bostadsfastighetsbolaget i Europa, säger Vibeke Krag.

De nya styrelseledamöterna kommer ersätta Patrik Hall och Magnus Nordholm, som kommer vara kvar i Heimstaden som vd respektive vice vd.

Heimstaden är majoritetsägare och förvaltare av Heimstaden Bostad med en portfölj bestående av mer än 110 000 bostäder, värderade till cirka 170 miljarder kronor. 

Årsstämman äger rum den 8 april. 

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

HeimstadenFredrik Reinfeldt

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.