lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Regeringen utser ny ArkDes-chef

Publicerad: 10 februari 2017, 09:03

Steve Double. Foto: ArkDes/Steve Double.

På fredagen utsåg regeringen Kieran Long till ny överintendent på Statens centrum för arkitektur och design, ArkDes. Han efterträder Kerstin Brunnberg.

Ämnen i artikeln:

ArkDesKieran Long

På fredagen utsåg regeringen Kieran Long till ny överintendent på Statens centrum för arkitektur och design, ArkDes. Han efterträder Kerstin Brunnberg som lämnade i juli förra året.

– Kieran Long är en internationellt erkänd ledare i frågor om arkitektur och design. Att han vill till ArkDes är ett erkännande till såväl myndigheten som Sveriges starka ställning inom sektorn. Detta är en mycket bra början på ett år där vi fortsatt kommer att stärka kulturens plats i vårt samhällsbygge, säger kulturminister Alice Bah Kuhnke.

Long har länge jobbat inom arkitektur- och designbranschen, senast som chef för design- och arkitekturavdelningen på Victoria and Albert Museum i London, och har tidigare bland annat arbetat på Venedigs arkitekturbiennal och Royal College of Art. Han har även arbetet som arkitekturkritiker i flera publikationer och är sedan 2009 programledare på BBC.

Kieran Long tillträder den 18 april 2017.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev