torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Rapport: Rekordhög efterfrågan på arbetskraft inom fastighetsbranschen

Publicerad: 14 september 2022, 10:57

Fastighetsbranschen är en av de branscher som i högst utsträckning tror på ett större behov av arbetskraft under nästkommande kvartal, enligt Manpower. Foto: Pixprovider

Det sjuder av framtidstro inom bank-, finans- och fastighetsbranschen som räknar med att behöva anställa fler under hösten. Detta enligt Manpowers Arbetsmarknadsbarometer.

Ämnen i artikeln:

Svepet

R


ManpowerGroup har i sin Arbetsmarknadsbarometer tittat på hur stor efterfrågan på arbetskraft är i olika branscher under nästkommande kvartal. I barometern mäts den så kallade sysselsättningstrenden, vilket avses den andel arbetsgivare inom en bransch som tror att sysselsättningen ökar, minus den andel som tror att den minskar

Vad gäller bank-, finans- och fastighetsbranschen ligger sysselsättningstrenden på 39 procent vilket är den näst högsta sysselsättningsprognosen bland de uppmätta branscherna. Enligt ManpowerGroup är det den högsta nivån någonsin för branschen - åtminstone sedan företaget började göra sin Arbetsmarknadsbarometer för 20 år sedan.

Läs mer: Branschens nödrop - skriker efter teknisk kompetens: ”Växer inte på träd” 

Högst sysselsättningstrend inför nästa kvartal, 45 procent, finns inom IT-, tech- och kommunikationsbranschen.

– Trots orosfaktorer som krig i Ukraina och höga energipriser har arbetsgivare en stark tilltro till förmågan att sysselsätta fler i bank-, finans- och fastighetsbranschen. Generellt är den svenska arbetsmarknaden stark och det visar sig också i branschprognosen över året, säger Mikael Jansson, vd för ManpowerGroup Sverige, i ett pressmeddelande.

Manpowers så kallade Arbetsmarknadsbarometer är den enda globala undersökning som mäter framtida sysselsättning (kommande kvartal) istället för vad som redan har hänt.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev