måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Poseidon satsar på integration

Publicerad: 27 september 2016, 12:15

Heléne Blennermark Zendegani. Foto: Poseidon.

Heléne Blennemark Zendegani är ny integrationsansvarig på allmännyttiga Poseidon i Göteborg. I den nyinrättade rollen ska hon hitta innovativa metoder för att motverka segregation med hemmet som utgångspunkt.

Ämnen i artikeln:

Poseidon BostadGöteborg

Bolaget vill därmed intensifiera arbetet med att skapa välfärd i bolagets bostadsområden, bland annat genom att tillskapa möjligheten till fler jobb för nyanlända.

Blennemark Zendegani har tidigare jobbat på Polisen, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassen.

– Man kan fråga sig varför vi som bostadsföretag ska engagera oss i sociala frågor. Men om inte vi ser möjligheterna att få områden att växa tryggt och starkt, vem ska då göra det? Det är ju hos oss var tionde göteborgare bor, vi har direktkontakt med dem, säger Heléne Blennermark Zendegani. Det här handlar inte om välgörenhet. Det handlar om allmän trygghet, långsiktighet och att lokalisera, matcha och utveckla talang hos nyanlända mot arbetsmarknadens behov. Där kan vi som allmännytta vara en motor i arbetsskapande insatser mot utanförskap och segregation, säger Heléne Blennermark Zendegani och tillägger att det måste ske snabbt.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev