torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Pernilla Bonde lämnar som vd för HSB Riksförbund

Publicerad: 9 maj 2023, 09:47

Pernilla Bonde.

Foto: Karl Nordlund

Pernilla Bonde lämnar vd-posten på HSB Riksförbund efter 14 år. Det skriver det kooperativa bostadsbolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetHSB

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Bonde anställdes som utvecklingschef på HSB Riksförbund år 2003 men blev sex år senare utsedd till vd. Men nu lämnar hon det anrika bolaget för att gå vidare till ett jobb som generalsekreterare på Svenska skidförbundet.

HSB skriver i pressmeddelandet att organisationen i riksförbundet vuxit kraftigt sedan Pernilla Bonde tillträdde. Från att ha haft en omsättning på 87 miljoner och 23 anställda till dagens moderbolag över tre nationella bolag med 1,3 miljarder i omsättning och 160 anställda.

Läs också: JM:s dramatiska 90-tal – så gick det till när de blev en ledande bostadsutvecklare

– Pernilla Bondes betydelse för HSBs utveckling de senaste åren är enorm. Hennes engagemang och energi har varit avgörande för den utveckling som skett inom HSB. Pernilla Bonde har dessutom varit en mycket omtyckt ledare och jag är övertygad om att Svenska skidförbundet kommer att ha stor glädje av henne som ny generalsekreterare, kommenterar Johan Nyhus, förbundsordförande HSB.

Pernilla Bondes sista arbetsdag på HSB blir den 31 augusti. Arbete med att hitta en ersättare har påbörjats.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev