Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Pehrsson till Einar Mattssons styrelse

Publicerad: 25 februari 2016, 07:32

Biljana Pehrsson och Leif Johansson. Bild: Einar Mattsson.

Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden, tar plats i Einar Mattssons styrelse. Även Leif Johansson, Industrial Advisor på Ratos föreslås ta en plats. De ersätter bland annat två i familjen Ränk.


Ämnen i artikeln:

Einar MattssonKungsleden FastigheterBiljana Pehrsson

Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden, tar plats i Einar Mattssons styrelse. Även Leif Johansson, Industrial Advisor på Ratos föreslås av styrelsen ta en plats. De ersätter bland annat två i familjen Ränk.

– Deras breda erfarenhet av fastighetsbranschen och andra styrelseuppdrag innebär att vi även fortsatt har en hög fastighetskompetens och en strategisk spets i styrelsen. Det är också personer som vi vet kommer bidra till våra ambitioner som en långsiktig aktör, säger Anders Ränk, styrelseledamot och ordförande i ägarrådet.

Einar Mattsson-koncernens ägarråd avser att utse de nya ledamöterna vid bolagsstämman i maj. Då kommer Marianne Ränk, Ristjan Ränk, Lennart Bernhardtson och Henrik Didner att lämna styrelsen.

Övriga ledamöter i styrelsen kommer vara ordförande Arne Karlsson samt Anders Ränk, Kristina Ränk och Stefan Ränk.

Vid årsskiftet slutfördes en succession som innebar att ägandet av Einar Mattsson-gruppen nu i sin helhet gått över till tredje generationens familjeföretagare – Anders, Kristina och Stefan Ränk.

Redaktionen

Källa: Einar Mattsson

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.