Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Patrik Hall lämnar vd-posten på Heimstaden – här är efterträdaren

Publicerad: 25 oktober 2022, 06:28

Patrik Hall (till vänster) lämnar som vd för Heimstaden. Han ersätts av Helge Krogsbøl (till höger).

Foto: Pressfoto

Efter många år på posten väljer Patrik Hall att lämna Heimstaden. Efterträder honom gör nuvarande COO:n Helge Krogsbøl.

Ämnen i artikeln:

SvepetHeimstaden Bostad

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


På tisdagen skriver Heimstaden i ett pressmeddelande att Patrik Hall väljer att lämna posten som vd för att istället bli senior advisor och medlem i group investment committee på företaget.

Efterträdaren är redan klar. Det blir nuvarande vice vd:n och COO:n Helge Krogsbøl som tillträder som ny vd den 1 januari 2023.

Läs mer: Så ska Heimstaden klara krigsvinterns rusande gaspriser

– Att lämna över vd-rollen till Helge kommer ge honom möjlighet att fokusera på investerare och strategiska investeringar, där hans långa erfarenhet och kunskap kommer ha stor betydelse. Kundupplevelse och omtänksamma boenden i kombination med energi- och kostnadseffektiv förvaltning, är nyckelelement för kundcentrerade bolag som Heimstaden. Helge har imponerat på oss i rollen som chief operating officer och är perfekt till att ta över efter Patrik, säger styrelseordförande Ivar Tollefsen, i en kommentar.

De senaste 20 åren har Heimstaden gått från att vara ett litet Malmöbaserat bolag till dagens internationella fastighetsbolag med mer än 300 000 hyresgäster. Under hela den tiden har Patrik Hall varit vd för bolaget, men nu är det alltså slut med det.

Läs mer: Heimstadens vd om läget i Berlin: ”Vi följer utvecklingen”

– Helge och jag delar samma passion och engagemang för kundnöjdhet och hållbara lösningar, och jag är övertygad om att han kommer leda Heimstaden på ett utomordentligt sätt. Jag ser fram emot att spendera min tid på befintliga och nya investerare, samt andra strategiska områden, säger Patrik Hall, i en kommentar.

Helge Krogsbøl började på Heimstaden 2018. Innan dess har han bland annat varit senior president i Pandox och vd för First Hotels.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev