Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

”Pandemin har synliggjort behovet av god krisberedskap”

Publicerad: 12 maj 2020, 11:52

Structor växer inom krisberedskap. Från vänster; Björn Nevhage, Malin Östensson och Hanna Langéen, vd på Structor Riskbyrån.

Foto: Structor Riskbyrån

Structor Riskbyrån har den senaste tiden rekryterat två personer med expertis inom krisberedskap.


Ämnen i artikeln:

Structor

Malin Östensson är det senaste tillskottet på Structor Riskbyrån, som arbetar med att utveckla och stödja ett systematiskt säkerhetsarbete hos offentliga och privata aktörer.

LÄS ÄVEN: Structor projekterar för nytt akutsjukthus 

Stöd i Covid-organisation

Hon har närmare 20 års erfarenhet som risk- och säkerhetsanalytiker och har sedan 2002 arbetat inom FOI , Totalförsvarets forskningsinstitut, med försvars- och säkerhetsfrågor, med fokus på krisberedskap och civilt försvar. Hon har varit analysstöd i MSB:s (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) särskilda organisation för hantering av pandemin Covid-19.

– Den pågående pandemin har synliggjort behovet av en god krisberedskap. Det finns många lärdomar att dra. Jag ser fram emot att hjälpa våra kunder att ta vara på goda exempel och att åtgärda brister så att vi alla står starkare inför nästa kris, säger Malin Östensson.

Byggt upp beredskapen

Björn Nevhage anslöt till Structor Riskbyrån för ett halvår sedan och har drygt tio års erfarenhet som risk- och säkerhetsanalytiker. På FOI arbetade han med återuppbyggnaden av Sveriges beredskap och civila försvar, med ett särskilt fokus på samhällsviktig verksamhet och försörjningskedjor. Han har också forskat inom pandemiberedskap.

– Det är viktigt att arbeta med ett helhetsperspektiv för att säkra våra samhällsviktiga funktioner, inte minst livsmedels-, läkemedels-, och energiförsörjningen. Vi behöver ta lärdom av vår historia, den beredskap som vi hade för 20 år sedan, och beakta nuläget och framtiden för att skapa robusta lösningar, säger Björn Nevhage.

 

Anders Siljevall

Reporter

anders.siljevall@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Structor

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.