söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

P-G Persson slutar som vd för Platzer

Publicerad: 29 augusti 2022, 20:24

Fastighetsnytt mötte P-G Persson, på Platzers kontor i Gullbergsvass i Göteborg, så sent som i maj i år för att porträttera vd:n. Foto: Magnus Gotander

Per-Gunnar Persson har varit vd för Göteborgsbaserade Platzer ända sedan 2008. Men nu är det slut. Under måndagskvällen meddelade Persson att han kliver av sin tjänst som vd, det uppger Platzer i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Platzer FastigheterP-G Persson

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Efter nära 15 år som vd för Platzer har P-G Persson under måndagskvällen informerat bolagets styrelse om att han önskar lämna sitt uppdrag. 

Persson kommer arbeta kvar som vd i bolaget fram till årsstämman i mars 2023 – och därefter att finnas tillgänglig för styrelsen och den nya vd:n fram till sommaren 2023 – för att möjliggöra en ordnad övergång. 

Styrelsen i Platzer inleder omgående en rekryteringsprocess.

Läs mer: P-G Persson: ”Inga planer på att sluta jobba”  

– Att lämna som vd i Platzer i samband med årsstämman 2023 efter 15 år känns både helt naturligt och lite märkligt på samma gång, kommenterar P-G Persson. 

Det har varit en rolig resa, säger han vidare. 

– Samtidigt inser jag att det är väldigt många år som jag har varit vd i bolaget och att det är dags för mig att göra utrymme för något annat i yrkeslivet. Jag har inget nytt uppdrag på gång utan kommer köra på som vanligt i Platzer fram till årsstämman 2023 och ser därefter fram emot att lite mer på distans följa Platzers fortsatta tillväxtresa. 

Fastighetsnytt mötte P-G Persson i Göteborg, för ett personporträtt, så sent som i maj i år. Då berättade han att vd-rekryteringen hade skett lite av en tillfällighet. 

Efter ett antal år på Skanska i olika chefspositioner inom fastighetsutveckling dök tillfället upp när P-G Persson var med och byggde upp byggjättens satsning inom facilities management. 

Läs mer: Platzer sätter belackarna på plats – rekordnettouthyrning i kvartalet

– Jag hade pendlat till Stockholm i fyra och ett halvt år med små barn hemma och bestämt mig för att sluta nästa gång vi blev sålda, berättade han. 

Det skedde på hösten 2007 när den dåvarande ägaren 3i sålde hela bolaget till Cinven. I november 2007 sa han upp sig utan att ha något nytt jobb att gå till. Klart var att han ville tillbaka till Göteborg och fastighetsbranschen. Han berättade om sina planer för sin gamla vän Joakim Hallengren som då var på NCC fastigheter. 

Strax efteråt blev Hallengren tillfrågad om vd-jobbet på Platzer. Men han trivdes bra på NCC och tackade nej.  

– Joakim sa till Birger von Hall, som då var ordförande i Platzer, att P-G är bra och så gav han mig bra vitsord. På den vägen var det, berättade P-G Persson. 

Per-Gunnar Persson

Född: 1965, Mölndal.

Bor: Hus i Onsala, Kungsbacka, och lägenhet i centrala Göteborg.

Familj: Sambo med Charlotte. Tre barn och två bonusbarn.

Utbildning: Civilingenjör, väg- och vatten på Chalmers i Göteborg.

Aktuell: Avgående vd för Platzer.

Intressen: Tennis, resa, innebandy. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev