Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Över 100 rekryteringar i år

Publicerad: 3 oktober 2016, 11:41

Pågående bygget av Haraholmen.

Hela fabriksbyggnadens yttre skal på plats och avtal med alla entreprenörer tecknade för Lindbäcks nya produktionsanläggning för flerbostadshus.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra SverigePiteåLindbäcks bygg

Fabriken i Öjebyn byggs ut och hittills har drygt 100 personer rekryterats till fabrik, kontor och byggarbetsplatser.
– Arbetet har gått bra hittills och vi är i fas med tidplanen. Vi har avtal med alla våra entreprenörer och nu med skalet på plats färdigställer vi nu invändigt och påbörjar byggnation av kontors- och förrådsbyggnader, säger Mikael Nyberg, byggchef.

Peab är sedan tidigare klar för totalentreprenaden som genomförts hittills, dvs schakt, grundläggning, stomme väggar och tak och likaså Ivab som levererar och installerar sprinkler och rör. Nu är det också klart med Bravida som elleverantör och Storfors Plåt och Reglerteknik i Norr (Rtn) som ska installera luft- och ventilationssystem.

Parallellt med etableringen av fabriken på Haraholmen utvecklar fabriksledningen också den befintliga fabriken i Öjebyn.

– Målsättningen att tredubbla vår produktion innebär en förändrings-process i hela vår organisation. Under vår och sommar har vi rekryterat ca 75 personer bara till fabriken och som nu ska komma in i sina respektive roller samtidigt som vi tillfälligt inför tvåskift, bygger ut och lägger om produktionsflödet. Det är en intensiv men spännande utmaning att få alla bitar på plats, säger Peter Eriksson, fabrikschef.

Fakta
Budget: 480 miljoner
Yta: Cirka 40 000 kvadratmeter inkl. produktion, lager, kontor, restaurang, personalutrymmen.
Kapacitet: 1600 lägenheter/år som tillsammans med befintlig produktionsanläggning i Öjebyn ger en produktionskapacitet på 2400 lägenheter/år
Arbetstillfällen: 150 exkl. byggarbetsplatser, underentreprenörer och leverantörer. Från och med årsskiftet har man fram till idag rekryterat 103 personer varav cirka 24 procent kvinnor (mål 50 procent kvinnor).

Redaktionen

Källa: Lindbäcks

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.