fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Orthén lämnar över stafettpinnen till Eneskjöld

Publicerad: 9 december 2022, 08:16

Andreas Eneskjöld, t v, och Joakim Orthén, t h.

Foto: Genova/Företagsparken

Fastators innehavsbolag Företagsparken och Nordic PM växer. Joakim Orthén har byggt upp Företagsparken från 0 till 6,5 miljarder och bolaget genomförde nyligen en offensiv kontantemission om 900 miljoner till substansvärde per aktie. Nu tar Andreas Eneskjöld över för ytterligare tillväxt. Samtidigt tillträder Joakim Orthén en tjänst som tillväxtansvarig på Nordic PM.

Ämnen i artikeln:

SvepetFastatorNordic PM

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Fastighetsprofilen Andreas Eneskjöld tar över som vd för Fastatorägda Företagsparken som äger och utvecklar lager- och logistikfastigheter.

– Det känns tryggt och samtidigt utmanande att komma till ett väldukat bord. Jag ser fram emot ytterligare tillväxt med det befintliga teamet. Starka ägare och bra kassa är skönt att ha i ryggen, men människorna är än så viktiga. Här finns ett toppgäng, kommenterar Andreas Eneskjöld.

Läs mer: Hon blir ny CFO för växande Nordic PM

Han ersätter Joakim Orthén som återvänder till Nordic PM i en roll som tillväxtansvarig. Alltså samma förvaltningsbolag som Orthén grundade 2007.

– Det är med lite vemod jag lämnar över stafettpinnen. Samtidigt så är fastighetsförvaltning det bästa jag vet och Nordic PM, som jag en gång startade, växer och kommer växa ytterligare. Företagsparkens fastigheter kommer fortsatt förvaltas av Nordic PM. Jag ser fram emot att jobba med Andreas och teamet såsom leverantör av Nordic PM:s tjänster, kommenterar Joakim Orthén.

Läs mer: Ioffice hyr 3 000 kvm på Vasagatan – nära nytt avtal vid Hötorget

Leif Östling, Företagsparkens styrelseordförande i en kommentar:
– Jag känner mig trygg i att Orthén och Eneskjöld kommer få Företagsparken att växa ytterligare. I för mig perfekta roller för dem båda.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev