Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Rekrytering

Ordförande utsedd

Publicerad: 28 September 2013, 07:32

Rose-Marie Frebran blir ordförande i den parlamentariska kommittén om regional planering och bostadsförsörjning.


Ämnen i artikeln:

Stefan Attefall

– Sverige är mitt uppe i en av de största urbaniseringstrenderna i Europa. Flera av våra stora tillväxtregioner växer så att det knakar. Om vi ska kunna möta bostadsbehovet nu och i framtiden måste vi hitta bättre samarbetsformer över kommungränserna. Kommitténs uppgift blir att ta fram förslag för hur den regionala planeringen kan stärkas, och för det krävs en bred politisk enighet, säger bostadsminister Stefan Attefall.

Den parlamentariska kommittén ska utreda och vid behov föreslå de förändringar i regelverken som styr fysisk planering och framtagande av planeringsunderlag på regional nivå som behövs för att tillgodose bostadsförsörjningsbehovet och en långsiktigt hållbar utveckling i hela landet. I sitt arbete ska kommittén bland annat utvärdera det nuvarande systemet med regionplanering som bestäms i plan- och bygglagen och hur det förhåller sig till den kommunala planeringen. Kommittén ska också vid behov ta fram förslag till hur den regionala planeringen kan stärkas i förhållande till den kommunala nivån. Uppdraget ska redovisas senast den 27 mars 2015.

Rose-Marie Frebran är landshövding i Örebro län.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Socialdepartementet

Ämnen i artikeln:

Stefan Attefall

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.