Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Rekrytering

Ode ordförande i europeisk kommitté

Publicerad: 19 Augusti 2014, 06:45

Johanna Ode

Johanna Ode, ansvarig för internationella frågor på SABO, har valts till ordförande för Kommittén för bygg- och energifrågor inom den europeiska intresseorganisationen CECODHAS Housing Europe.


– Det är fantastiskt spännande att få leda arbetet i en så viktig kommitté för en europeisk organisation vars medlemmar representerar 25 miljoner hushåll, säger Johanna Ode.

Uppdraget innebär bland annat att representera Housing Europe i möten med EUs olika institutioner. Kommittén ska fånga upp EU-initiativ och tillsammans med medlemsorganisationerna forma och sprida Housing Europes budskap i bland annat bygg- och energifrågor.

Johanna Odes mandat sträcker sig över tre år och utnämningen har gjorts av Housing Europes generalförsamling. Kommittén är nybildad och en del av den nya, mer effektiva organisation som formats. Ett reformarbete som letts av SABOs vd Kurt Eliasson, som fram till i juli var ordförande för Housing Europe.

Fakta CECODHAS Housing Europé
CECODHAS Housing Europe är en europeisk intresseorganisation för allmännyttiga, kooperativa och sociala bostadsorganisationer med 42 medlemmar i 22 länder. Svenska medlemmar är SABO, HSB och Riksbyggen. Organisationen arbetar för att lyfta bostadsfrågorna på den europeiska agendan och främja medlemsorganisationernas intressen.
Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SABO

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.