Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Nyckelpersoner lämnar Örebro kommun

Publicerad: 11 januari 2017, 09:35

Martin Willén, Åsa Bellander och Ola Westin.

Örebro kommun har under senaste åren uppmärksammats för sin effektiva planprocess, till den grad att uttrycket Örebro-modellen har myntats. Nu säger dock tre av nyckelpersonerna upp sig.


Ämnen i artikeln:

Martin WillénÖrebro

Örebro kommun har under senaste åren uppmärksammats för sin effektiva planprocess, till den grad att uttrycket Örebro-modellen har myntats. I synnerhet har man varit effektiva när det gäller att få till nya bostäder. I förgrunden för detta har stadsbyggnadskontoret under ledning av stadsbyggnadschef Åsa Bellander och biträdande stadsbyggnadschef Martin Willén varit.

Både Bellander och Willén har nu sagt upp sig och kommer att lämna sina befattningar till våren då de tillträder poster som kommundirektörer i Sundsvall (Bellander) respektive Lekesbergs kommun (Willén). De båda tillträder sina nya poster den 1 april.

Ytterligare en nyckelperson som kommer att lämna Örebro kommun till våren är Ola Westin som den 1 februari blir förvaltningschef på Samhällsbyggnad Bergslagen (tidigare Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning, BMB). Han är idag näringslivsstrateg på Örebro kommun och har varit tillförordnad näringslivsdirektör.

Björn Sundin (S), kommunalråd i Örebro kommun och ordförande i Programnämnd samhällsbyggnad, säger i samtal med Fastighetsnytt att det är klart att det kommer märkas när så viktiga människor försvinner.

– Det visar nivån, att när man lämnar Örebro kommuns stadsbyggnadskontor så blir man kommundirektör och jag kan bara gratulera Sundsvall och Lekeberg till att de har fått så kompetenta och bra personer. Alla tre som lämnar har varit enormt viktiga i Örebros förändring och vi måste anstränga oss för att ersätta dem, säger Björn Sundin.

Han säger att beskedet kom strax innan julhelgerna men att en rekryteringsprocess kommer att påbörjas i dagarna. Han räknar med att det kommer ta sin tid bland annat då uppsägningsperioder kan bli aktuella för de personer som rekryteras och då kommer man att lösa det temporärt med tillförordnade.

– Vi litar på att vi har en bra och väl fungerande organisation, så på kort sikt kommer inte omvärlden att märka någon förändring i Örebros effektiva arbete, säger Björn Sundin.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Martin WillénÖrebro

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.