Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Rekrytering

Nya styrelseledamöter till Tengbom

Publicerad: 23 Juni 2014, 07:55

Magnus Sjöqvist, Örjan Wikforss och Anna-Karin Celsing blir nya styrelsemedlemmar i Tengbomgruppen AB.


Ämnen i artikeln:

Tengbom Arkitekter

Magnus Sjöqvist, som blir Tengboms nya styrelseordförande, har en bakgrund som Partner och vd för Accenture och är styrelseordförande för KGH Customs och GS1 Sweden. Vidare har han erfarenhet av politiskt arbete och sitter i Nacka kommuns Miljö- och stadsbyggnadsnämnd samt kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott.

Som ny styrelseledamot har även Örjan Wikforss valts in. Örjan Wikforss är arkitekt och professor emeritus i projektkommunikation KTH, Institutionen för fastigheter och byggande. Han har haft ledande befattningar inom FFNS Arkitekter, Sweco samt White Arkitekter. Örjan är vice ordförande i Sveriges Arkitekter och ledamot av styrelsen för stiftelsen Svensk Industridesign, SVID.

Tredje nya styrelseledamoten blir Anna-Karin Celsing. Hon är civilekonom med en bakgrund som bland annat Informationschef. Idag bedriver Anna-Karin Celsing egen konsultverksamhet och har ett flertal styrelseuppdrag. Hon är bland annat styrelseordförande i SVT samt styrelsemedlem i bland annat Operan, Landshypotek Bank och O2 Vind AB.

Omval har skett av Ragnar Söderberg, Mikael Ludvigson, Martin Rangfast och Tomas Boijsen. Styrelsen består även av de fackliga representanterna Sara Peny och Eva Sellergren. I samband med årsmötet avtackades tidigare styrelseledamöter Håkan Bryngelson och Kia Orback Pettersson.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Tengbom

Ämnen i artikeln:

Tengbom Arkitekter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.