Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Nya roller i Sundbyberg

Publicerad: 1 mars 2016, 17:29

Catharina Fored och Regina Kevius.

Sundbyberg genomför organisationsförändringar där Catherina Fored går vidare till Sundbybergs Stadshus AB som koncernstrateg. Samtidigt blir Regina Kevius ny stadsbyggnads- och exploateringschef.


Ämnen i artikeln:

Catherina ForedSundbybergRegina Kevius

Det är mycket på gång i Sundbyberg, bland annat ska järnvägen genom centrala stadskärnan grävas ned och läggas i tunnel och 19 000 bostäder ska uppföras till 2030. Staden bygger nu upp organisationen för att hantera utmaningarna. Catherina Fored har sedan 2014 arbetat i Sundbybergs stad. Hon lämnar nu sin roll som stadsbyggnads- och exploateringschef och börjar arbetet med den strukturella uppbyggnaden.
– Jag ser verkligen fram emot att få ta mig an uppgiften i Stadshus AB. För mig är samarbetet mellan stadens bolag och förvaltningar men inte minst näringslivet en viktig fråga. Det är när vi arbetar tillsammans som de stora möjligheterna skapas, säger Catherina Fored.

Samtidigt tar Regina Kevius, i dag chef för exploateringsenheten, över rollen som stadsbyggnads- och exploateringschef i Sundbyberg och får det övergripande ansvaret för de detaljplaner staden arbetar med. Målet med 19 000 bostäder är tufft för Sveriges, till ytan, minsta kommun men Kevius, som tidigare bland annat varit stadsbyggnads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad, ser flera fördelar med att arbeta i en mindre kommun.
– Det går att jobba effektivt när man är en mindre organisation. Varje person väldigt viktig och man träffar varandra hela tiden då alla sitter i samma hus, även politiken, det gjorde vi inte i Stockholms stad. Jag tror det blir mindre byråkrati, till skillnad mot Stockholm där det är så många inblandade i varje detaljplan, säger Regina Kevius.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News