Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Ny vd på Vasakronan närmar sig

Publicerad: 18 juni 2019, 06:15

Ulrika Francke.

Foto: Tyréns.

Den 11 april meddelade Vasakronan att vd Fredrik Wirdenius lämnar bolaget efter 12 år. Bolagets styrelseordförande Ulrika Francke säger till Fastighetsnytt att man söker en person som förstår att bolaget är “hela Sveriges” fastighetsbolag.


Ämnen i artikeln:

Vasakronan Fastigheter

Den 11 april meddelade Vasakronan att vd Fredrik Wirdenius lämnar bolaget efter 12 år. Vasakronans styrelseordförande Ulrika Francke säger till Fastighetsnytt att man söker en person som förstår att bolaget är “hela Sveriges” fastighetsbolag.

Wirdenius beslut slog ned som något av en bomb i branschen, även om beskedet bara var ett i raden där högprofilerade vd:ar lämnat sina poster de senaste åren.

– Jag tror att det är bra för alla företag att inte ha en vd som sitter för länge. Det här bolaget är väl positionerat för framtiden och jag tror att den som tar över kommer att bli imponerad över den kunskap som finns i bolaget, sa Fredrik Wirdenius i april.

Vasakronan har inte angett något tidsgräns för när en ny vd ska vara på plats, utan hänvisar till att Wirdenius kommer att sitta kvar till dess att en ny vd är på plats.

Hur går det med rekryteringsprocessen, såhär två månader in?
– Vi är nu mitt i rekryteringen. När vi är klara kan jag för dagen inte säga, säger Ulrika Francke, styrelseordförande i Vasakronan till Fastighetsnytt.

Francke säger att man letar efter en person med gedigen kunskap om fastigheter och projektutveckling.

– Det är också viktigt att personen i fråga förstår de förändringar som fastighetsbranschen genomgår, handelns utmaningar och vilken roll co-working kommer att ha.

Hon menar också att det är viktigt att den nya vd:n förstår digitaliseringens roll.

– Dessutom måste man förstå att Vasakronan är “hela Sveriges” fastighetsbolag, avslutar Francke med hänvisning till bolagets ägare i form av Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonderna.

Spekulationerna kring vem som tar över Sveriges största fastighetsbolag är i full gång. I Fastighetsnytt har bland annat ett namn inifrån Vasakronan nämnts: chef för fastighetsutveckling Anna Nyberg. Även Humlegårdens vd Anneli Jansson finns med på listan.

Tomas Hermansson, vd för Bonnier Fastigheter, Jan Odelstam, vd för Skanskas kommersiella utvecklingsverksamhet i Norden (där även Fredrik Wirdenius var innan han gick över till AP Fastigheter) och Anders Kupsu är andra.

Maria Nordlander

Ämnen i artikeln:

Vasakronan Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.