Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Ny vd på Skandia Fastigheter

Publicerad: 1 februari 2019, 08:21

Åke Pettersson.

Tidigare affärsutvecklingschefen Åke Pettersson tar nu över rollen som vd för Skandia Fastigheter. Han efterträder därmed Anders Kupsu som varit bolagets vd sedan 2010.


Ämnen i artikeln:

Skandia Fastigheter

Åke Pettersson har sedan 2011 varit affärsutvecklingschef på Skandia Fastigheter, samt parallellt även fastighetschef för samhällsfastigheter under flertalet år. Innan han kom till Skandia Fastigheter var han transaktionschef på Vasakronan och dessförinnan affärsutvecklare på Arcona. Från 1999 till 2006 arbetade han på dåvarande Diligentia (nuvarande Skandia Fastigheter) som investeringsanalytiker samt som fastighetschef för bolagets kontorsfastigheter i Stockholm.

– Det gläder mig att Åke Pettersson har tackat ja till uppgiften att leda Skandia Fastigheter. Åke har djup kunskap om Skandia och Skandia Fastigheter, fastighetsbranschen och de marknader vi verkar på, i kombination med stor förståelse för kundernas verksamheter och behov. Han har den erfarenhet och kompetens som krävs för att framgångsrikt kunna fortsätta att utveckla Skandia Fastigheter, säger Anders Jonsson, styrelseordförande.

– Det är med en bra känsla jag lämnar över rodret till Åke, som jag nu haft förmånen att jobba tillsammans med alltsedan 2011. Han är väl insatt i företagets strategier och verksamhet och jag är övertygad om att övergången kommer att kännas väldigt naturlig, säger Anders Kupsu, nuvarande vd

Åke Pettersson tillträder i samband med Skandia Fastigheters styrelsemöte den 19 februari.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Skandia Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.