Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Ny vd på Nyréns

Publicerad: 19 mars 2013, 14:57

Tomas Alsmarker

Tomas Alsmarker blir ny vd på Nyréns Arkitektkontor i Stockholm och Malmö från 1 maj 2013. Han kommer närmast från Tyréns och tar över efter Bengt Isling som agerat tf vd på Nyréns sedan Mats Norrbom slutade vid årsskiftet 2011/2012.


Ämnen i artikeln:

Nyréns ArkitektkontorTomas Alsmarker

Tomas Alsmarker är ingenjör och har de senaste 4 åren har varit vice vd på Tyréns.  Han säger själv att han hela tiden verkat för ett helhetstänk och ett närmare samarbete mellan arkitekter och ingenjörer med ingenjörsföretagen som utgångspunkt. Sedan en tid tillbaka har han dock funderat hur det skulle vara att driva frågan med arkitektkontoret som bas.
– Nu har jag fått den möjligheten och jag tycker Nyréns står för en arkitektur som håller över tiden. Jag tror jag kan bidra med kommunikationen mellan arkitekter och kunden, de är oftast ingenjörer och det kan ibland vara svårt att förstå varandra.

Tomas Alsmarker talar om helhetstänk inom samhällsbyggandet och rollen att förena funktion, ekonomi, skönhet och teknik till en helhet.  Arkitektur handlar inte bara om skönhet eller färgsättning, menar han, utan ett estetiskt ordnande av olika funktioner.
-Det kan vara en poäng att som arkitekt börja resonemanget utifrån funktion och ekonomi och inte gestaltning, att möta kunderna där de är och förpacka det i en attraktiv och hållbar arkitektur, säger Tomas Alsmarke.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.