lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Ny vd klar för Norrporten

Publicerad: 12 augusti 2013, 05:53

Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren har utsetts till vd för Norrporten och styrelsen har fått två nya ledamöter. Jörgen Lundgren har sedan 2007 varit vice vd i Norrporten.

Ämnen i artikeln:

Jörgen LundgrenLeimdörferLouise RichnauNorrporten

– Ett antal starka kandidater har prövats, både interna och externa och Jörgen Lundgren har funnits vara den mest lämpade kandidaten. Jörgen känner bolaget väl och har under sina år som vice vd starkt bidragit till Norrportens goda utveckling med bra lönsamhet och hög kundnöjdhet. Samtidigt har vi tagit till oss av den kritik som framförts avseende bolagets styrning. Jörgen har, på styrelsens uppdrag, lett ett omfattande arbete avseende förtydligande och utveckling av policys och riktlinjer. Implementering av en så kallad compliance-enhet pågår också. Med detta är vi övertygade om att vi genom Jörgen kommer att erhålla både kontinuitet och förnyelse av Norrporten vilket lägger grunden för en fortsatt god utveckling, säger Bo Magnusson styrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Jörgen Lundgren har sin bakgrund i bankvärlden där han haft flera ledande befattningar inom Nordea och Danske Bank.

Norrportens styrelse har förstärkts med ytterligare två ledamöter, Ulrika Dellby, som också blir vice ordförande och Louise Richnau.

Ulrika Dellby är grundare till och partner i private equity-bolaget Fagerberg & Dellby. Hon har erfarenhet av företagsutveckling inom olika branscher bland annat efter 16 år inom Boston Consulting Group.

Louise Richnau är delägare och vd på Leimdörfer Real Estate Capital.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Norrporten

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev