Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag02.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Rekrytering

Ny uthyrningschef på Fabege

Publicerad: 24 November 2012, 10:00

Arenastaden. Bild: Fabege

Klaus Hansen Wikström, affärsutvecklingschef på Fabege, säger att utvecklingen i bolaget, inte minst i Arenastaden, medför ett behov av extra kompetens när det gäller de större projekten.


Ämnen i artikeln:

Fabege FastigheterArenastadenCushman & Wakefield

Anna-Lena Carlstedt börjar i januari som uthyrningschef på Fabege. Hon kommer närmast från Cushman & Wakefield.  Klaus Hansen Wikström, affärsutvecklingschef på Fabege, säger att utvecklingen i bolaget, inte minst i Arenastaden, medför ett behov av extra kompetens när det gäller de större projekten.

Anna-Lena Carlstedt inledde karriären i Newsec 1994, följt av Arsenalen och sedan nio år på Drott (som delades i två bolag, varav det ena gavs namnet Fabege) och gick 2007 över till Cushman & Wakefield. Nu återvänder hon till Fabege i rollen som uthyrningschef där en del av arbetet handlar om att marknadsföra de stora projekten.
– Det finns mycket nyproduktion i Fabege samt stora möjligheter inom det befintliga beståndet. Mitt fokus blir de stora produkterna och att plocka fram dessa till marknaden, säger Anna-Lena Carlstedt.

Klaus Hansen Wikström

Fabege förvärvade nyligen 30 procent i Catena vars byggrätter ska komplettera bolagets redan stora utvecklingsportfölj i Arenastaden. Nu när Mall of Scandinavia kommer upp på marknaden så har man, enligt Klaus Hansen Wikström, dagligen förfrågningar från bolag som vill etablera sitt huvudkontor i området.
– Vi har som sagt väldigt mycket att stå i och kände ett behov av att anställa en uthyrningschef med fokus på de större uthyrningarna.  Tack vare bolagets kraftiga utveckling får vi många förfrågningar från stora hyresgäster. Det är tidskrävande och för att förstärka kompetensen har vi anställt Anna-Lena Carlstedt för att tillmötesgå de krav som marknaden ställer, säger Klaus Hansen Wikström.

Anna-Lena Carlstedt

Anna-Lena Carlstedt har varit fem år på Cushman&Wakefield.
– Jag har haft förmånen att få bygga upp uthyrningsavdelningen på Cushman&Wakefield och har fått arbeta med underbara kollegor och fantastiska uppdragsgivare som jag kommer att sakna, det  är en bransch i snabb förändring vilket varit mycket inspirerande och lärorikt, säger hon.

Anders Henningsson tar över efter Anna-Lena Carlstedt på Cushman & Wakefield.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.