Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Ny generaldirektör till Boverket

Publicerad: 24 maj 2017, 09:12

Anders Sjelvgren.

Foto: RISE.

Anders Sjelvgren tillförordnas som ny generaldirektör på Boverket från 1 juli 2017. Det meddelade bostadsminister Peter Eriksson (mp) under en presskonferens på onsdagen.


Ämnen i artikeln:

Anders SjelvgrenBoverketRegeringenJanna Valik

Han efterträder Susann Bard, som varit tillförordnad GD sedan Janna Valiks förordnande gick ut i slutet av februari.

Sjelvgren har tidigare jobbat som enhetschef på Boverket, men kommer närmast från forskningsinstitutet RISE.

– Det har varit en relativt lång process sedan den förra generaldirektören slutade, och jag vill tacka Susann Bard som varit tillförordnad under de här månaderna. Boverket är en institution som har en viktig roll i samhället, nu när bofrågan är så het och viktig, sa Peter Eriksson under presskonferensen.

– Med Anders Sjelvgren som ny generaldirektör för Boverket får regeringen en branschkunnig person som kan bidra till att skapa förutsättningar för en effektiv och bättre fungerande bostadsmarknad, fysisk planering, byggande samt hållbar och ansvarsfull förvaltning av den bebyggda miljön, kommenterar Reinhold Lennebo, vd Fastighetsägarna Sverige, utnämningen.

Boverket har just nu många järn i elden. Efter att för några år sedan ha meddelat att det krävs 700 000 nya bostäder i Sverige till år 2025, har siffran etsat sig fast i en bostadsdebatt som sedan dess förändrats. Utöver sitt löpande uppdrag att vara förvaltningsmyndighet för frågor om byggd miljö, byggande och bostadsfinansiering är man bland annat inblandade i ett regeringsuppdrag som går ut på att digitalisera planprocessen, ett om hur cykeln ska få en större plats i stadsplaneringen, hur fler hus ska kunna serietillverkas och se till att plan- och bygglagen kan implementeras bättre.

Maria Nordlander

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.