Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Ny generaldirektör på Lantmäteriet

Publicerad: 13 december 2017, 10:54

Susanne Ås Sivborg.

Foto: Meltwater.

Regeringen har utsett Susanne Ås Sivborg som ny generaldirektör och chef för Lantmäteriet. Hon tillträder efter årsskiftet och efterträder Bengt Kjellson vars mandat inte blir förlängt.


Ämnen i artikeln:

Lantmäteriet

Regeringen har utsett Susanne Ås Sivborg som ny generaldirektör och chef för Lantmäteriet. Hon tillträder efter årsskiftet och efterträder Bengt Kjellson vars mandat inte blir förlängt, vilket Fastighetsnytt tidigare skrivit om. 

Ås Sivborg har en bakgrund inom Electrolux och AstraZeneca, men närmast kommer hon från rollen som generaldirektör för Patent- och registreringsverket som hon varit i nio år.

– Samhällsbyggnadssektorn genomgår strukturella förändringar i form av ökat bostadsbyggande och digitalisering. Lantmäteriets ansvarsområde är grundläggande för att sektorns ska fungera. Jag är glad att Susanne Ås Sivborg, med sin gedigna GD-bakgrund, nu blir generaldirektör och chef för Lantmäteriet. Lantmäteriet står inför olika utmaningar som bland annat rör kompetensförsörjning, digitalisering av planprocessen och långa handläggningstider. Jag känner mig trygg med att Susanne Ås Sivborg är rätt person att leda och utveckla Lantmäteriet i det förändringsarbete som nu krävs, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Lantmäteriet

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News