fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Ny ekonomidirektör på SBB

Publicerad: 30 augusti 2023, 06:12

Daniel Tellberg blir ny ekonomidirektör i SBB.

Foto: Pressfoto

Daniel Tellberg, tillförordnad koncernredovisningschef i SBB, kliver in i rollen som ny ekonomidirektör i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetSBB Fastigheter

R


Han tillträder den 1 september och kommer succesivt ta över ansvarsområden från avgående CFO Eva-Lotta Strid, som tidigare i augusti meddelade att hon lämnar bolaget. I och med detta avslutas den pågående rekryteringsprocessen av en ny CFO.

– Daniel har med sin erfarenhet varit väldigt värdefull i sin nuvarande roll och det är därför glädjande att han nu stärker upp ledningen i rollen som Ekonomidirektör. Daniel är ett välkommet tillskott i arbetet med att bygga framtidens SBB, säger Leiv Synnes, vd SBB.

Läs mer: Analytiker: Klockan tickar för SBB – "Extremt hög konkursrisk"

– Jag har under det gånga året fått lära känna SBB och den framåtanda som finns i bolaget. Jag ser därför fram emot att i denna nya roll få vara med på den fortsatta resan och bidra till att rusta SBB för framtiden, säger Daniel Tellberg.

Daniel Tellberg har varit tillförordnad koncernredovisningschef i SBB sedan årsskiftet. Innan han tillträdde den rollen var han tillförordnad koncernredovisningschef på Magnolia Bostad. Han har bakgrund som controller på flera börsnoterade företag samt erfarenhet från revisions- och konsultroller på EY och Deloitte.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev