Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Ny ekonomichef till Balder efter insidermisstankarna

Publicerad: 24 augusti 2020, 12:03

Eva Sigurgeirsdottir blir ny ekonomichef på Balder.

Foto: Balder

Efter misstankar om insiderbrott avgick Balders ekonomidirektör Magnus Björndahl i somras. Nu är hans ersättare på plats.


Ämnen i artikeln:

Balder Fastigheter

Det var den 29 maj som Björndahl tillsammans med finanschefen Marcus Hansson häktades misstänkta för grovt insiderbrott. De försattes på fri fot i slutet av juni, men Björndahl avslutade sin anställning. 

På grund av anhållandet och den långa häktningen, där åklagaren misstänker Björndahl för grovt insiderbrott, känner trötthet och har svårigheter att tillhandahålla det engagemang som tjänsten som ekonomidirektör kräver har Björndahl, i kombination av att han i augusti 2020 blir 63 år, tillsammans med Balders vd Erik Selin kommit överens om att under sommaren 2020 avsluta sin anställning”, skrev Balder då i ett pressmeddelande. 

Nu står det klart att Eva Sigurgeirsdottir blir ny ekonomichef på Balder den 1 september. Hon har de senaste sex åren jobbat smo chefscontroller på bolaget. 

Därmed lämnar Jesper Mårtensson, som klev in som tillförordnad CFO i somras, rollen och återgår till sina tidigare uppdrag.

– Eva har varit med oss länge och det känns väldigt bra att hon blir vår nya ekonomichef, säger Erik Selin, vd i ett pressmeddelande.

Marcus Hansson fortsätter sitt uppdrag som finanschef på Balder.

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Balder Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.